Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Agenda

seguidores purchaseing Instagram disponibilidad http://conseguir-seguidores.es/ pбgina
Doe mee met een van deze leuke activiteiten!

Agenda

 

 

 

9, 17, 24, 30 juni – MULTICULTUREEL KOOR

Europa is aan het veranderen. We komen meer en meer in aanraking met andere culturen. En laten deze culturen nou net mooie nieuwe muziekstromingen met zich meebrengen! We vormen onder leiding van dirigent en pianist Christoph Mac-Carty een multicultureel koor. Of je nou uit Spanje, Eritrea, Nederland of Afghanistan komt, iedereen is vrij om zijn of haar muzikale input te leveren. Ervaring is geen vereiste. Neem deel aan dit koor en ontmoet, ontspan, verbind en leer elkaar kennen door middel van muziek. De bijeenkomsten worden afgesloten met een eindpresentatie in de Dorpskerk van Wilp op 1 juli. Dit projectkoor is onderdeel van het project ‘Nieuwe muziekvrienden aan de IJssel’. Meer informatie en aanmelden: http://www.muziekhuisdeventer.nl/over-ons/partners/project-muziekvrienden-aan-de-ijssel/

 

10 juni 2017 – OPEN DAG MUZIEKHUIS

Een ideale dag om kennis te maken met de docenten en het aanbod in het Muziekhuis! De open dag is onderdeel van een open dag van het volledige oude ziekenhuis. Dus je kunt ook gezellig doorlopen naar andere delen van het gebouw en kennismaken met o.a. vormgevers, fotografen, illustratoren, tekstschrijvers, filmmakers en beeldend kunstenaars! Bekijk HIER het programma.

 

25 juni 2017 – MUZIEKHUIS POPCONCERT

Alweer de derde editie van het prachtige Muziekhuis Popconcert. Ook dit jaar zijn we weer te gast bij hét poppodium van Deventer, het Burgerweeshuis. Vanaf 15.30 uur zal een grote groep leerlingen (van 10 tot 70 jaar oud) in verschillende samenstellingen mooie popstukken ten gehore gaan brengen. Van David Bowie, tot Anouk en The Eagles. Het concert wordt voorbereid en de leerlingen worden begeleid door docenten Annemiek Harreman, Karel Tadema, Joren Strijbos, Arjen van El, Michael Buerger, Bas Keder en Nicolette Verkooij. De entree is gratis.

 

1 juli 2017 – MUZIKAAL SLOTFEEST NIEUWE MUZIEKVRIENDEN AAN DE IJSSEL, DORPSKERK WILP

Op 1 juli is er een groot feest in de prachtige Dorpskerk van Wilp. Het project ‘Nieuwe muziekvrienden aan de IJssel’ sluit dan knallend af met onder meer een concert van het Ornina Ensemble; een zeer bijzondere groep professionele musici die gevlucht zijn uit Damascus en Bagdad. De groep speelt een breed repertoire van Arabische klassieke muziek, Arabische volksmuziek, soefi liederen en lichte muziek. Musici zijn: Majed Saraydeen, Nour Wahedi, Jamil al Asadi en Latif Al Obaidi.

In het eerste deel van het feest staan highlights van het project op het programma. De opening wordt verzorgd samen met alle kinderen die aanwezig zijn: een feestelijke jamsessie met ondersteuning van slagwerk uit verschillende culturen. De deelnemers van het multiculturele koor zingen liederen onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty en zanger Farid Dorafshan. En er is een demonstratie Perzische dans door dansschool Fidance.

Datum: zaterdag 1 juli 2017, tijd: 15.00 – 17.00 uur (zaal en bar zijn geopend van 14.30 – 17.30 uur)
Entree: gratis (vrijwillige bijdrage)
Locatie: Dorpskerk Wilp, Kerkstraat 35, Wilp, www.dorpskerkwilp.nl

 

5 juli 2017 – SLOTCONCERT KINDERKOOR ZINGDING, THEATER BOUWKUNDE

Op woensdagavond 5 juli staat er een prachtig slotconcert van kinderkoor ZingDing op de agenda. Het koor staat onder leiding van Jim Gilloffo en Annemiek Harreman. Het concert vindt plaats in het prachtige zaaltje van Theater Bouwkunde. Meer informatie: www.kinderkoorzingding.nl.

 

30 okt, 13 nov, 20 nov, 11 dec 2017 – INTRODUCTIE IN DE ARABISCHE MUZIEK

Wil je meer leren over de Arabische Muziek? Dat kan! Deze workshopreeks bestaat uit vier bijeenkomsten en geeft je een stevige basiskennis over de Arabische muziek. Aan het einde van deze cursus weet je alles over de muziekstijlen en kan je ook zelf meespelen! De docenten, allen professioneel musicus, wisselen theorie en praktijk met elkaar af en vullen de lessen aan met optredens en audio- en videovoorbeelden. Iedere les biedt de ruimte om zelf te oefenen en te improviseren. Het lesmateriaal wordt online aangereikt. Docenten: Crispijn Oomes, Anass Habib, Mouafak al Jamal, Majed Saraceen. Deze workshopreeks is onderdeel van het project ‘Nieuwe muziekvrienden aan de IJssel’. Meer informatie en aanmelden: http://www.muziekhuisdeventer.nl/over-ons/partners/project-muziekvrienden-aan-de-ijssel/