Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Welkom stagiair Lars Bergman

De komende maanden krijgen we in het Muziekhuis hulp van stagiair Lars Bergman. Lars studeert aan het PACT-college van het ROC Amsterdam-Zuid. Hij zit in het laatste jaar van de MBO-opleiding Artiest, hoofdvak gitaar. Lars is gitarist en zanger in de Trip-Rockband Mango Zabba. Lars komt meekijken en helpen bij lessen en projecten van docenten, maar zal ook het Muziekhuis als organisatie ondersteunen bij bijvoorbeeld PR. Welkom Lars!

 

Het Muziekhuis is sinds dit schooljaar officieel een Erkend Leerbedrijf voor studenten van de opleiding Artiest.


Welkom leerlingen van Het Corberic!

Sinds dit schooljaar is er in Deventer niet alleen een basisschool volgens de principes van de vrijeschool, maar ook een speciale leerroute mavo, have en vwo binnen het Etty Hillesum Lyceum. De naam van deze leerroute is Het Corberic. Binnen de leerroute zijn kunstvakken heel belangrijk. Dat is de reden dat directeur Wim den Blanken en muziekdocent Sietske Willering contact zochten met het Muziekhuis om te zien hoe we kunnen samenwerken.

 

Vanaf dit schooljaar zullen alle koorlessen van de school uitgevoerd worden in het Muziekhuis. We zijn blij dat we de leerlingen kunnen ontvangen op onze locatie. Wie weet ontstaan er goede ideeën voor gezamenlijke projecten met leerlingen van Het Corberic en leerlingen van het Muziekhuis? Samen op het podium? Het borrelt en bruist in onze hoofden!

 

 


Nieuw: lessen Muziek & Beweging, voor kinderen van 4 – 9 jaar, door Trude Brockhoff

Nieuw aanbod per de herfst van 2017 in het Muziekhuis!

 

We bewegen mee op ritmische muziek. We gaan allerlei instrumenten uit een orkest verkennen. We spelen met onze stem en doen muziekspelletjes. We improviseren met klanken. Zo trainen we ons gehoor, onze concentratie, samenspel en samenklank. Plezier en ontspanning staan voorop! Kom je meedoen?

 

Voor wie?

De lessen zijn voor jonge kinderen uit het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Naast de groepslessen is het ook mogelijk om individuele lessen af te nemen voor kinderen met bijvoorbeeld een budget voor ondersteunende begeleiding.

 

Tijden:

Voor kinderen van 4-6 jaar: vrijdagmiddag 14.30 – 15.30 uur

Voor kinderen van 6-9 jaar: vrijdagmiddag 16.00 – 17.00 uur

 

Docent:

De lessen worden gegeven door Trude Brockhoff (1959). Trude heeft zeer ruime ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Ze volgde vanuit haar eigen interesse in muziek en expressie cursussen op het gebied van muziek, algemene muzikale vorming en communicatie.

Trude: “Ik ben heel erg geïnteresseerd in muziek en expressie en de vraag hoe je hier vorm aan geeft via beweging en spel. Samen met kinderen is het een feest om uiting te geven en elkaar te inspireren. Uw kind inspireert mij net zo goed en samen werkt dat heel verbindend.

Muziek maken met eenvoudige instrumentjes, uiting geven, spelen met de stem. Er valt zoveel te ontdekken en het brengt zoveel plezier in ieders leven.”

 

Kosten:

€8,50 per keer of €80,- voor een tienrittenkaart.

 

Contactgegevens:

Telefoon 06 1378 3374

Email trude.brockhoff@outlook.com


Nieuw: vioollessen van Lizelore Molier

We zijn blij met weer een prachtige uitbreiding van ons aanbod. Vanaf dit seizoen kun je in het Muziekhuis ook vioolles volgen bij Lizelore Molier!

Lizelore heeft jarenlang ervaring als docent (o.a. via haar praktijk in Zutphen) en heeft in verschillende orkesten gespeeld waaronder het Rotterdams Philharmonisch en het Gelders Orkest. Op dit moment treedt zij regelmatig op met haar trio ‘Yentl Flavour’.

Wil je meer weten over haar achtergrond en haar lessen? Of wil je een proefles afspreken? Je vindt alle informatie op www.lizeloremolier.nl.


Nieuw: dwarsfluitlessen van Charlotte Oord

Ben je op zoek naar dwarsfluitlessen? Dan kun je vanaf dit seizoen terecht bij Charlotte Oord. Charlotte is in 2016 afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, opleiding Klassieke Muziek. Al op zesjarige leeftijd startte ze zelf met het instrument. Tijdens haar studie ontdekte ze haar voorliefde voor lesgeven, aan jong en oud. Na afronding van haar studie is ze zich hier helemaal op  gaan richten. Ze geeft inmiddels zowel blokfluit- als dwarsfluitles op verschillende muziekscholen. Met pianist Arieke Hoekerd samen vormt ze een vast duo.

 

Heb je interesse in een proefles of wil je graag meer informatie? Klik dan HIER of neem direct met Charlotte contact op.

charlotteoord@gmail.com, telefoon 06 1905 0358

 


Nieuw: trompetlessen van Mechthild Drop

Wat een goed nieuws: vanaf dit seizoen kun je in het Muziekhuis terecht voor trompetlessen! Docent is Mechthild Drop, net afgelopen seizoen (met een 9,5!) afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium Klassieke Muziek in Zwolle. Ze won meerdere concoursen. In september 2017 vertegenwoordigt ze Nederland bij de Europese finale van het Euroconcours in Montreux, Zwitserland.

 

Klik HIER voor meer informatie. Je kunt rechtstreeks met Mechthild contact opnemen voor het inplannen van een proefles.


Kom je bij ons langs op de Vrijetijdsmarkt op 9 september?

Ben je benieuwd naar het aanbod van het Muziekhuis voor het nieuwe jaar? Kom dan langs bij onze kraam op de Vrijetijdsmarkt, op zaterdag 9 september van 11 – 16 uur in de Lebuïneskerk in Deventer. We vertellen je graag alles over de lessen, koren, projecten en samenspelmogelijkheden. Graag tot ziens!


Foto’s slotfeest Muziekvrienden aan de IJssel, 1 juli

Op zaterdag 1 juli vierden we in de Dorpskerk in Wilp het slot van het voorjaarsprogramma van Muziekvrienden aan de IJssel. We hadden een prachtig programma met muziek met kinderen; een optreden van het Multiculturele koor o.l.v. Christoph McCarty en met Farid Dorafshan en Rami Mershed; Perzische dans van Dansschool Fidance en het Ornina Ensemble.

 

Pieter Leeflang maakte prachtige foto’s! Bekijk ze hier!


Groepslessen piano voor volwassenen (beginners)

Altijd al piano willen leren spelen maar nooit aan toe gekomen? Dan is dit een leuke manier om te starten: met drie andere volwassenen in een groep.

 

Thuis leer je op je eigen tempo de beginselen van het noten lezen. In de lessen besteden we aandacht aan alle muzikale genres, improvisatie speeltechniek, interpretatie en er wordt uiteraard veel samengespeeld.

 

De lessen zijn heel vrijblijvend van karakter omdat niet iedereen evenveel tijd heeft om te studeren. Het gaat vooral om het met plezier leren en spelen.

 

De cursus bestaat uit 16 lessen, eens per twee weken gegeven op vrijdag van 20.15 uur tot 21.15 uur. De start is in september 2017.

 

Docent van de cursus is Bas Keder, geboren in 1960 en woonachtig in Arnhem. Bas heeft de opleiding Docerend Musicus afgerond aan het conservatorium te Arnhem en geeft al meer dan 20 jaar pianolessen op verschillende muziekscholen.

 

Heb je interesse? Mail dan naar baskeder@gmail.com


Foto’s open dag 10 juni 2017

Wat een prachtig programma stond er tijdens onze open dag op 10 juni 2017! De open dag was een groot succes! Er waren heel veel proeflessen, er was een optreden van een kinderorkest, van de Bingoband, van de Muziekhuis Popband, en nog veel meer! Veel dank aan Nicolette Verkooij, Jolanda Versteege, Leonieke Beemer en Joren Strijbos voor de organisatie!

 

Bekijk HIER de foto’s.