Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

La gaia musica, lessenserie voor jonge kinderen

Op 12 januari start Monique Gordijn in het Muziekhuis een mooie lessenserie voor jonge kinderen, onder de prachtige titel ‘La gaia musica’.
Twee groepen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 en van 6 tot 8 jaar. Er wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt. We werken aan het tijd- en ritmegevoel en de intonatie door middel van liedjes, kringspelen en kleine musicals. We maken gebruik van muziekinstrumenten zoals metallofoons, xylofoons, trommels en lieren. We doen ritmespelletjes en luisterspelletjes.
Met de kleintjes is er ook een moment van rust door het maken van een tekening en vrij spel om de afwisseling van concentratie en expansie te respecteren. Met de grotere kinderen wordt dit principe ook gevolgd, maar wordt er al met meer structuur gewerkt en eventueel ook een begin gemaakt met de blokfluit en een kunstzinnige voorbereiding op het leren van het notenschrift.
De eerste les is vrijblijvend om kennis te maken.

 

De lessen vinden plaats op vrijdagmiddag. Voor de kleinere kinderen van 16.30 tot 17.30 uur, voor de grotere van 15.30 tot 16.30 uur.


Monique heeft Pedagogiek gestudeerd met muziekspecialisatie voor kinderen tot 14 jaar. Zij heeft al 20 jaar ervaring als muzieklerares op de vrije school en op muziekscholen en gaf eigen cursussen muziek voor kinderen in Italië.


In totaal worden er 20 lessen gegeven van januari tot juni. De totale kosten bedragen 200 euro. De eerste les is vrijblijvend om kennis te maken.


Voor verdere informatie en inschrijving neem contact op met Monique Gordijn via 0629472497 of per mail monigordijn@gmail.com of op Facebook.
https://www.facebook.com/monique.gordijn.9


Nieuwsbrief december 2017, wat staat er op het programma?

Het is toch altijd een puzzel: welke berichtjes krijgen een plek in de nieuwsbrief? Er gebeurt zo veel in het Muziekhuis! In de nieuwsbrief lees je over activiteiten die de komende weken op stapel staan. Maar het is ook leuk om even een paar weken terug te kijken. Zo stond saxofoondocent Arjen van El met leerlingen tijdens het Gitgo Bluesfestival in de Deventer Schouwburg op het podium met de Deventer band Drive by wire. Karel Tadema verzorgde een heel mooi optreden met zijn Dagkoor tijdens de Vrijwilligersavond in de schouwburg. Saxofonist Jelske Hoogervorst gaf een inspirerende workshop over improvisatie. De kinderen van ZingDing zongen een nummer mee tijdens een familieconcert van het Orkest van het Oosten in de schouwburg. Het Vertelconcert en de Bingoband hebben weer een bezoek gebracht aan locaties van Solis. Crispijn Oomes startte samen met gastdocenten een introductiecursus Arabische Muziek. Joren Strijbos startte zijn eerste Kidsband. We hadden ruim 20 baritonsaxofonisten over de vloer. Martin Bernhard gaf workshops djembé… Een gezellige drukte! Maar, in de nieuwsbrief kijken we vooral vooruit naar de gezellige drukte in december. Fijne feestdagen alvast!

 

Klik HIER voor de nieuwsbrief.


Muziekplezier voor ouderen gesteund door Specsavers?

De winkelketen Specsavers ken je misschien van de brillen en de hoortoestellen. Maar ze willen ook graag iets betekenen voor de lokale gemeenschap. Speciaal daarvoor hebben ze in 2010 de Stichting Specsavers opgericht. Elke winkel kiest elk jaar een goed doel waar ze samen met hun klanten geld voor inzamelen. Als Muziekhuis hebben we onze muziekactiviteiten voor ouderen genomineerd voor de winkel in Deventer. Vanaf 23 november tot 30 november kun je je stem uitbrengen op ons doel. Uiteindelijk kiest het team van de winkel in Deventer welk doel ze willen steunen. Breng jij ook je stem uit? Veel dank namens de ouderen die we samen met onze leerlingen blij maken met muziek!

 


Bijeenkomst Kunst & Ouderen, 13 januari 2018

Al een jaar of twee organiseren we vanuit het Muziekhuis muziekactiviteiten voor cliënten van Zorggroep Solis. Via verschillende deelprojecten hebben we meer muziek in de levens van ouderen gebracht. Heel waardevol en voor alle betrokkenen inspirerend! In de toekomst willen we de projecten verder gaan verbreden en versterken. Dit is één van de redenen waarom we in het nieuwe jaar een interessante bijeenkomst over kunst en ouderen organiseren samen met Kunstcircuit, voor professionals in kunst en zorg. Ook vanuit en via het netwerk van Kunstcircuit worden verschillende activiteiten voor ouderen georganiseerd. Hieronder vind je alvast de vooraankondiging.

 

=====

 

VOORAANKONDIGING

Themabijeenkomst kunst & ouderen

Zaterdag 13 januari 2018

Een tv- en theaterbewerking van de Hendrik Groen’s bestseller “Pogingen iets van het leven te maken”, een florerende Omroep MAX, aandacht voor ouderen in op radio, tv en in kranten, en ja, ook diverse subsidieprogramma’s voor projecten met, voor en door ouderen. Ouderen zijn ‘hot’.
Maar wie is de oudere, bestaat de oudere wel en wat kunnen wij de kunstprofessional voor de oudere betekenen?

Om op deze vragen een antwoord te vinden organiseert Kunstcircuit Deventer samen met Muziekhuis Deventer op zaterdag 13 januari een inspiratieochtend over het werken als kunstprofessional in de zorg. Doelgroep voor deze bijeenkomst zijn de kunstprofessionals, organisatoren van projecten in de zorg en mensen uit de zorg. Aan de hand van een aantal best practices worden er workshops georganiseerd waarin uitwisseling en kennisdeling plaatsvindt en die dienen ter inspiratie voor jou als kunstprofessional. Deelnemers krijgen de gelegenheid minimaal twee workshops te volgen.

Om alvast met elkaar kennis te maken starten we met een gezamenlijk ontbijt en sluiten we ook weer af met een plenaire bijeenkomst.

Deelname is gratis, wel 30 visitekaartjes meenemen.

Dagvoorzitter: Marcel de Groen
Locatie: Muziekhuis Deventer

09.30-12.30 uur


Welkom stagiair Lars Bergman

De komende maanden krijgen we in het Muziekhuis hulp van stagiair Lars Bergman. Lars studeert aan het PACT-college van het ROC Amsterdam-Zuid. Hij zit in het laatste jaar van de MBO-opleiding Artiest, hoofdvak gitaar. Lars is gitarist en zanger in de Trip-Rockband Mango Zabba. Lars komt meekijken en helpen bij lessen en projecten van docenten, maar zal ook het Muziekhuis als organisatie ondersteunen bij bijvoorbeeld PR. Welkom Lars!

 

Het Muziekhuis is sinds dit schooljaar officieel een Erkend Leerbedrijf voor studenten van de opleiding Artiest.


Welkom leerlingen van Het Corberic!

Sinds dit schooljaar is er in Deventer niet alleen een basisschool volgens de principes van de vrijeschool, maar ook een speciale leerroute mavo, have en vwo binnen het Etty Hillesum Lyceum. De naam van deze leerroute is Het Corberic. Binnen de leerroute zijn kunstvakken heel belangrijk. Dat is de reden dat directeur Wim den Blanken en muziekdocent Sietske Willering contact zochten met het Muziekhuis om te zien hoe we kunnen samenwerken.

 

Vanaf dit schooljaar zullen alle koorlessen van de school uitgevoerd worden in het Muziekhuis. We zijn blij dat we de leerlingen kunnen ontvangen op onze locatie. Wie weet ontstaan er goede ideeën voor gezamenlijke projecten met leerlingen van Het Corberic en leerlingen van het Muziekhuis? Samen op het podium? Het borrelt en bruist in onze hoofden!

 

 


Nieuw: lessen Muziek & Beweging, voor kinderen van 4 – 9 jaar, door Trude Brockhoff

Nieuw aanbod per de herfst van 2017 in het Muziekhuis!

 

We bewegen mee op ritmische muziek. We gaan allerlei instrumenten uit een orkest verkennen. We spelen met onze stem en doen muziekspelletjes. We improviseren met klanken. Zo trainen we ons gehoor, onze concentratie, samenspel en samenklank. Plezier en ontspanning staan voorop! Kom je meedoen?

 

Voor wie?

De lessen zijn voor jonge kinderen uit het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Naast de groepslessen is het ook mogelijk om individuele lessen af te nemen voor kinderen met bijvoorbeeld een budget voor ondersteunende begeleiding.

 

Tijden:

Voor kinderen van 4-6 jaar: vrijdagmiddag 14.30 – 15.30 uur

Voor kinderen van 6-9 jaar: vrijdagmiddag 16.00 – 17.00 uur

 

Docent:

De lessen worden gegeven door Trude Brockhoff (1959). Trude heeft zeer ruime ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Ze volgde vanuit haar eigen interesse in muziek en expressie cursussen op het gebied van muziek, algemene muzikale vorming en communicatie.

Trude: “Ik ben heel erg geïnteresseerd in muziek en expressie en de vraag hoe je hier vorm aan geeft via beweging en spel. Samen met kinderen is het een feest om uiting te geven en elkaar te inspireren. Uw kind inspireert mij net zo goed en samen werkt dat heel verbindend.

Muziek maken met eenvoudige instrumentjes, uiting geven, spelen met de stem. Er valt zoveel te ontdekken en het brengt zoveel plezier in ieders leven.”

 

Kosten:

€8,50 per keer of €80,- voor een tienrittenkaart.

 

Contactgegevens:

Telefoon 06 1378 3374

Email trude.brockhoff@outlook.com


Nieuw: vioollessen van Lizelore Molier

We zijn blij met weer een prachtige uitbreiding van ons aanbod. Vanaf dit seizoen kun je in het Muziekhuis ook vioolles volgen bij Lizelore Molier!

Lizelore heeft jarenlang ervaring als docent (o.a. via haar praktijk in Zutphen) en heeft in verschillende orkesten gespeeld waaronder het Rotterdams Philharmonisch en het Gelders Orkest. Op dit moment treedt zij regelmatig op met haar trio ‘Yentl Flavour’.

Wil je meer weten over haar achtergrond en haar lessen? Of wil je een proefles afspreken? Je vindt alle informatie op www.lizeloremolier.nl.


Nieuw: dwarsfluitlessen van Charlotte Oord

Ben je op zoek naar dwarsfluitlessen? Dan kun je vanaf dit seizoen terecht bij Charlotte Oord. Charlotte is in 2016 afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, opleiding Klassieke Muziek. Al op zesjarige leeftijd startte ze zelf met het instrument. Tijdens haar studie ontdekte ze haar voorliefde voor lesgeven, aan jong en oud. Na afronding van haar studie is ze zich hier helemaal op  gaan richten. Ze geeft inmiddels zowel blokfluit- als dwarsfluitles op verschillende muziekscholen. Met pianist Arieke Hoekerd samen vormt ze een vast duo.

 

Heb je interesse in een proefles of wil je graag meer informatie? Klik dan HIER of neem direct met Charlotte contact op.

charlotteoord@gmail.com, telefoon 06 1905 0358

 


Nieuw: trompetlessen van Mechthild Drop

Wat een goed nieuws: vanaf dit seizoen kun je in het Muziekhuis terecht voor trompetlessen! Docent is Mechthild Drop, net afgelopen seizoen (met een 9,5!) afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium Klassieke Muziek in Zwolle. Ze won meerdere concoursen. In september 2017 vertegenwoordigt ze Nederland bij de Europese finale van het Euroconcours in Montreux, Zwitserland.

 

Klik HIER voor meer informatie. Je kunt rechtstreeks met Mechthild contact opnemen voor het inplannen van een proefles.