Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Terugblik op prachtig lustrum

Op zondag 4 november 2018 organiseerden we ter ere van ons vijfjarig bestaan een prachtig muzikaal feest op acht locaties in de binnenstad van Deventer. Op onze lustrumpagina lees je er alles over!

 

Als herinnering hebben we een mooie compilatie gemaakt van foto’s en video’s die we toegestuurd kregen van leerlingen, ouders en publiek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ben je benieuwd naar wat er allemaal in en vanuit het Muziekhuis georganiseerd is de afgelopen vijf jaar? Bekijk dan  hieronder de mooie compilatie die onze vrijwilligster Jolanda Versteege heeft samengesteld vanuit al onze nieuwsbrieven!

 


Highlights lustrumprogramma zondag 4 november

Nog een paar dagen en dan is het zover, dan vieren we ons lustrumfeest! We hebben een prachtig programma ontwikkeld op maar liefst acht verschillende plaatsen in de binnenstad (klik hier). Op onze Facebookpagina vind je een aantal highlights. Zie het speciale evenement (klik hier), of lees hieronder mee met een paar berichtjes!

 

Sonic pi

Ben je geïnteresseerd in muziek en techniek? Dan is de workshop over Sonic Pi een aanrader! “Sonic pi is een programmeeromgeving waarmee je kunt componeren, geluid kunt bewerken en “loops” kunt samenstellen waarop je kunt improviseren of studeren.” De workshop wordt gegeven door Debbie van den Berg, in de Hip om 13.45 uur. http://www.muziekhuisdeventer.nl/…/Sonic-Pi-een-introductie…

 

Lancering Muziekhuislied!

Zondag staat er iets heel bijzonders op het programma tijdens ons lustrumfeest: de lancering van het allereerste echte Muziekhuislied! Het nummer is geschreven door docenten Bas Keder en Annemiek Harreman. Kom je meezingen? Dat kan om 13.00 uur in de Oude Mariakerk en om 16.45 uur in De Hip.

 

We spelen een pubquiz! 

Wordt jou altijd verteld dat je mee moet doen aan radiospelletjes? Worden je vrienden moe van al die feitjes die jij op kan dreunen? Weet jij meer van muziek dan de gemiddelde radio DJ? Of vind jij het gewoon leuk om mee te doen aan een muziekquiz? Kom dan naar de pubquiz (pop, jazz, klassiek) in Cafe Persee op zondagmiddag 4 november (13.30 uur en 15.45 uur). Wim den Blanken en een liveband testen je kennis. Gratis entree!

 

Dansen en zingen met kinderkoor ZingDing

Speciaal voor ons lustrumfeest hebben de kinderen van Kinderkoor ZingDing na de zomervakantie bliksemsnel liedjes en dansjes ingestudeerd. ZingDing is een koor van de wereld: de kinderen zingen in het Koerdisch, Engels, Nederlands, Servisch, Japans en Hebreeuws! Er wordt niet alleen in verschillende talen, maar ook in verschillende stijlen gezongen. Zo zingen de jongste kinderen een vrolijk lied uit de Kleine Zeemeermin. De oudste kinderen zingen een stuk uit High School Musical en de Amerikaanse traditional Pay me my money (ook uitgevoerd door Bruce Springsteen). Wees welkom op 4 november om 14.45 uur in de Bibliotheek!


Nieuwsbrief: het Muziekhuis viert feest!

Het Muziekhuis viert feest! Je leest er alles over in onze nieuwsbrief:

 

http://www.muziekhuisdeventer.nl/wp-content/uploads/2018/10/Muziekhuis-viert-feest.pdf


Muziekhuis viert lustrumfeest!

Dit najaar vieren we feest! We zijn apetrots dat het Muziekhuis alweer 5 jaar bestaat!

 

Op koopzondag 4 november ben je van harte welkom op maar liefst 8 binnenlocaties rondom De Brink. Docenten en leerlingen verzorgen samen een prachtig en gevarieerd programma, met concerten, workshops, jamsessies, een pubquiz en speciale activiteiten voor kinderen. Tijd: 13.00 – 17.00 uur. Gratis entree. Vier dit feest met ons mee!

 

Bekijk de speciale lustrumpagina!


Apollo is van start! Nieuwe samenwerking cultuureducatie in Deventer

Precies een half jaar geleden lanceerden we het prachtige nieuwe plan Apollo. Een plan voor de realisatie van een groot huis voor kleine kunsten aan de Van Hetenstraat 57 in de wijk Keizerslanden in Deventer. We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat deze maand het eerste deel van Apollo in de prachtige oude Mavo van start zal gaan. 

 

Circustheaterschool De Klim en de Deventer Jeugdmusical trappen met hun leerlingen het nieuwe seizoen af op de nieuwe locatie. Zo kunnen zij direct dit najaar beginnen met het samen bouwen aan nieuwe mogelijkheden voor leerlingen, voor de buurt en voor scholen. Binnenkort gaat al een samenwerking tussen kinderkoor ZingDing (Muziekhuis) en de Deventer Jeugdmusical van start.

 

Op dit moment is er zekerheid over het gebruik van het gebouw voor de wat kortere termijn. Het Muziekhuis is (ook namens huisgenoot Taalhuis Deventer) met de gemeente in overleg over meerjarige beschikbaarheid van de locatie. Zodra we hier zekerheid over krijgen, kunnen ook wij de overstap maken naar die nieuwe locatie.

 

Bij meerjarige beschikbaarheid van de locatie kan ook samenwerking met andere ondernemers op het gebied van cultuureducatie op deze locatie opgebouwd worden. Zo kan er in Deventer een prachtige nieuwe en inspirerende broedplaats ontstaan voor podiumkunstenaars van alle leeftijden!

 

Benieuwd naar de locatie? De twaalf oudste leerlingen van CircusTheaterschool de Klim openen op 15 september het seizoen met een voorstelling in de nieuwe zaal. Zelfs de leerlingen die dit jaar gaan studeren in Groningen, Leeuwarden en Nijmegen komen terug naar Deventer om het nieuwe pand in te wijden. De voorstelling is geïnspireerd op “The Wave”. Met een mix van grond- en luchtacrobatiek, dans en muziek vertellen zij hun verhaal. Een sprankelende, poëtische voorstelling over het zoeken naar eigenheid in een groep waar iedereen hetzelfde moet doen. Komt dat zien! Aanvang 19.00 uur. Entree gratis.


Magic Music Makers, nieuw Muziekhuis Jeugdorkest!

Een prachtig nieuw initiatief voor jonge leerlingen die graag samenspelen. Organisatie: blokfluitdocent Elsa Bunk en harpdocent Annegreet Rouw.


Nieuw: Algemene Muzikale Vorming door Nicole Schmaloer

Nieuw in het Muziekhuis op maandagmiddag, aangeboden door Nicole Schmaloer!

 

Algemene Muzikale Vorming is voor iedereen die eerst even wil snuffelen aan de muziek. We verkennen o.a. verschillende instrumenten, het notenschrift, we zingen liedjes en bewegen op muziek. De lessen zijn hierdoor zeer dynamisch en afwisselend.
Tijdens een aantal van deze lessen spelen we op het klokkenspel, ritmische instrumenten en kijken we of de blokfluit bij je past.
Voor het leren kennen van het notenschrift maak ik gebruik van de Music Mind Games, afkomstig uit Amerika. Michiko Yurko, pianodocente, heeft het ontworpen. Het is een geweldig goed doordacht geheel dat bestaat uit muzikale spelletjes waarmee je stap voor stap het notenschrift leert kennen.

 

Het materiaal is uitstekend vormgegeven en nodigt uit tot spelen en ontdekken. Ieder aspect van de muziek zoals toonhoogte, ritmiek, dynamiek, maat en tempo, wordt aangereikt middels een spel. Te beginnen bij niveau 1 en vervolgens steeds een niveau hoger. Zo blijft er steeds voldoende uitdaging voor alle deelnemers. Michiko blijft actief in het bedenken en ontwerpen van nieuwe mogelijkheden en spellen. Uitgespeeld zijn we dus nog lang niet!

 

De cursus is voor jonge kinderen vanaf 5 jaar. De cursus bestaat uit 30 lessen. Deze zijn individueel, 30 minuten, of in groepjes van 2 leerlingen, 40 minuten of 3 leerlingen, 50 minuten.
Kosten: € 340,00 inclusief lesmateriaal en eventueel leeninstrument.
De cursus loopt tot de meivakantie zodat, mocht de leerling verder willen op een instrument, er voldoende tijd is voor de zomervakantie om proeflessen te gaan nemen of om een geschikte docent te vinden.

 

Nicole Schmaloer

www.deventerfluitschool.nl

nschmaloer@hotmail.com

0570-514655


Multicultureel koor bij Middag van de Vrede (bonus-editie 10 – 21 september)

In het voorjaar van 2018 repeteerde een prachtig multicultureel koor onder leiding van Elke Jansen in het Muziekhuis. Na de zomer kun je instromen voor een bonus-editie! We repeteren twee maal op maandagavond (10 en 17 september) en verzorgen een mooi optreden tijdens de Middag van de vrede op 21 september in het prachtige stadhuis van Deventer. Ook nieuwe zangers en zangeressen die dit voorjaar niet meededen zijn van harte welkom. Duo’s van taalmaatjes zijn in het bijzonder samen welkom. (Zangervaring niet nodig.)

 

Muzikale leiding: Elke Jansen. Met medewerking van gastmuzikanten Rami Mershed en Farid Dorafshan.

 

Repetities: maandag 10 en 17 september 19.30 – 22.00 uur in Muziekhuis Deventer (Van Calcarstraat 4, Deventer).
Optreden: vrijdag 21 september 17.00 uur, binnenhof van Stadhuis Deventer (Grote Kerkhof 1, Deventer).

 

Kosten: €30,- inclusief BTW en koffie/thee tijdens repetities.
Zangers die pas kort geleden als vluchteling naar Nederland zijn gekomen kunnen gratis deelnemen.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@muziekhuisdeventer.nl (Iris van de Kamp). Een bevestiging zul je i.v.m. de vakantie ontvangen na 20 augustus.

 

Meer informatie over Middag van de vrede:
https://www.zonnelied.nu/vrede
https://www.facebook.com/events/256064238504895/


Eindpresentatie Multicultureel koor, 9 juli

In vijf weken tijd heeft ons multiculturele koor een prachtig repertoire ingestudeerd. Een kleine 25 zangers en zangeressen zullen onder leiding van dirigente Elke Jansen en muzikanten Farid Dorafshan (Iran) en Rami Mershed (Syrie) stukken uit verschillende culturen ten gehore brengen. Wees welkom op maandagavond 9 juli om 20.00 uur in het Etty Hillesum Centrum!

 

UITNODIGING IN NEDERLANDS – INVITATION IN ENGLISH


Nieuwe gitaardocent vanaf oktober, Cristina Rico

We krijgen versterking van een nieuwe gitaardocent!

 

Cristina Rico is in 1989 afgestudeerd als “Profesora de guitarra” aan het conservatorium in Valencia, Spanje. Naast het lesgeven componeert ze, arrangeert ze en treedt zij nog regelmatig internationaal op. Haar repertoire omvat zowel klassieke en Spaanse muziek als Braziliaanse Bossa Nova en internationale muziek door haar zelf gearrangeerd voor fingerstyle gitaar.

 

Vanaf oktober start zij met het geven van lessen in het Muziekhuis. (Spreektaal Engels.) Ben je geïnteresseerd in een proefles? Neem dan contact op met Cristina via 06 1180 4595 of info@cristinarico.art.

 

Kijk voor meer informatie over Cristina op www.cristinarico.art.