Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Muziekvrienden aan de IJssel

=> ENGLISH TRANSLATION

=> TRADUCTION FRANÇAISE

=> عربي

=> PERZISCH

 

Nieuwe muziekvrienden aan de IJssel

 

We hebben nieuwe buren! Afkomstig uit Syrië, Afghanistan, Iran, Eritrea en andere landen. Kennis maken met elkaar, hoe kan dat beter dan via muziek? In 2017 staat in Deventer een speciaal project op het programma voor nieuwe muziekvrienden, jong en oud, liefhebber en professional, woonachtig in Deventer of in het AZC in Schalkhaar. De titel is ‘Nieuwe muziekvrienden aan de IJssel’.

 

Terugblik feestelijke lancering 26 november 2016

 

Op zaterdag 26 november 2016 kon je in het kader van de lancering van het project in het Muziekhuis deelnemen aan of meekijken bij workshops die verzorgd werden door maar liefst acht muzikanten en een danseres. Bedankt Modar Salameh, Karel Tadema, Nesma (Doke van Dieren), Farid Dorafshan, Henk van Glabbeek, Mouafak al Jamal, Crispijn Oomes, Floor Snip en Frank van Velthoven. Bedankt ook Deventer Cultuur Club voor jullie financiële steun om deze dag te organiseren!

dcc-logo-liggend

 

Bert Felix, journalist bij De Stentor, schreef een mooi artikel over het project: http://www.destentor.nl/regio/deventer/muziekvrienden-aan-de-ijssel-verbindt-culturen-in-deventer-1.6667960

 

Bekijk HIER prachtige foto’s die gemaakt zijn door Gosia Kalisciak.

 

buttonprogramma

blue-flyer

 

 

 

 

Programma 2017

 

In het voorjaar van 2017 organiseren we een prachtig programma. We kunnen dit doen vanwege de steun die we krijgen van Vluchtelingenwerk Nederland (het DOE-fonds), het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, de gemeente Deventer en het Jeannette Hollaarfonds.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef je naam en mailadres dan door via info@muziekhuisdeventer.nl. We voegen je dan toe aan de mailinglist voor dit project. Hieronder alvast een tipje van de sluier:

 

Workshops voor kinderen vanaf 8 jaar:

Een viertal workshops van een uur op dinsdagmiddagen voor gemengde groepen kinderen uit Deventer, waaronder het AZC in Schalkhaar. Naar welke muziek luistert Ali? Sanne? Mohammad? Storm? Welke liedjes willen we elkaar leren? We gaan zingen en aan de slag met slagwerkinstrumenten uit allerlei culturen, met klapspelletjes en vingerknippen. Begeleiding: Floor Snip, Crispijn Oomes.

 

Masterclasses voor volwassen muzikanten:

Een viertal masterclasses van een dagdeel, verzorgd door Anass Habib, Arjen van El en Crispijn Oomes. Muzikanten uit allerlei culturen, wonend in (de regio) Deventer en het AZC in Schalkhaar zijn welkom. We maken kennis met muziek uit verschillende culturen, met nieuwe instrumenten en met nieuwe toonladders. Ontdek hoe we samen kunnen spelen, ongeacht de verschillen in ieders achtergrond. Hoe kunnen we elkaars muzikale wereld verrijken? Leer zingen in Arabische toonladders (madams).

 

Slotpresentaties:

Alle kinderen en alle volwassen deelnemers kunnen deelnemen aan prachtige slotpresentaties van het project. Aan publiek van alle leeftijden laten we zien hoe we met elkaar gewerkt hebben, wat de mooiste ontdekkingen waren en hoe we samen kunnen spelen en zingen. Naast de presentatie van de deelnemers is er een optreden van het Ornina Ensemble. Locaties: Dorpskerk Wilp, AZC Schalkhaar & de Fermerie in Deventer.

 

Partners, bedankt!

 

Bedankt Dave Thomas van vertaalbureau NST Science voor het maken van de Engelse vertaling van de flyer.
Bedankt Edith Tiessen en Tineke van El voor het maken van de Franse vertaling van de flyer.
Bedankt Rada Sukkar voor het maken van de Arabische vertaling van de flyer.
Bedankt Mehdi Golshanzadeh en Aida Jawan voor de Perzische vertaling en opmaak van deze vertaling.
Bedankt Henk van Glabbeek van One World Jam en Johan Kuiper van Festival de Oriënt voor jullie advies en inzet van jullie netwerk bij de samenstelling van het programma.

 

Organisatie

 

Neem voor meer informatie over het project contact op met Iris van de Kamp via 06 4721 4907 of info@muziekhuisdeventer.nl.

Projectteam: Crispijn Oomes (Netwerk Migrantenmuzikanten), Arjen van El/Floor Snip/Iris van de Kamp/Bea Schuurman/Jolanda Versteege (Muziekhuis Deventer), Lidy Klein Holkenborg (Dorpskerk Wilp)