Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Het Bariton Instituut organiseert op 19 maart in het Muziekhuis een speciale Bariton Workshop, voorafgaand aan het Taste of Jazz concert Baritone Blow Up in de Fermerie (solisten: Jan Menu, Rik van den Bergh, Job Helmers). Tijd: 11:00-14:30 uur, kosten: 30 euro.

 

De Baritonsaxofoon is de solide basis voor veel bigbands, orkesten en saxofoonkwartetten. Essentieel voor iedere speler is om maximaal rendement uit je instrument te halen. De volgende onderwerpen worden in deze workshop behandeld om je verder te helpen op je favoriete saxofoon: klank, ademsteun, timing, stemming, intonatie, auditieve ontwikkeling.

 

Vooral dit laatste punt zal veel aandacht krijgen: het Bariton Instituut presenteert in deze workshop een zeer effectieve en eenvoudige methode om partijen/muziek uit je hoofd te leren. Inschrijven is mogelijk tot 6 maart, graag via een persoonlijk bericht aan Niels Bijl.

 

Alle deelnemers kunnen voor het concert in de Fermerie reductiekaarten bestellen a 7,50 euro, en na afloop staat indien gewenst in de Fermerie ook een daghap klaar (12,50 euro).

 

Over Niels Bijl (www.nielsbijl.nl):

“In Niels’ leven staan muzikaliteit en integriteit centraal. Of hij nu Bach speelt op baritonsax, JacobTV op alt, Baldwine op sopraan of originele opdrachtwerken op zijn geliefde tenorsaxofoon, alles draait om het tot leven wekken van muziek. Niels Bijl is een uitzonderlijk veelzijdig saxofonist.

Zijn meest toonaangevende projecten zijn CDs met repertoire voor tenorsaxofoon, het Aurelia Saxofoon Kwartet, de Four Baritones en zijn samenwerking met Ronald Moelker en vele andere musici met bijzondere instrumentcombinaties zoals accordeon, harp en strijkkwartet.

Hoogtepunten uit zijn carrière zijn de solotournee Australië-Nieuw Zeeland in 2010 en tournees met Valeri Gergiev’s World Orchestra for Peace. De theaterproductie Ik ben niet bang met René Groothof ontving in 2012 de prestigieuze zilveren krekel. In 2014 deelde hij het podium met gewaardeerd collega en vriend Branford Marsalis, in Paradiso Amsterdam en Niels’ woonplaats Enschede.

Als deel van zijn integriteit geeft Niels zijn kennis door aan volgende generaties. Hij heeft talloze malen masterclasses gegeven in vrijwel geheel Europa, alsmede Japan, Nieuw Zeeland, Brazilië, Canada en Amerika.”


No Comments


Leave a comment