Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

VWO-leerlingen Mairin, Noor, Melis en Susan liepen dit najaar hun maatschappelijke stage bij zangdocente Annemieke Brouwer (zang.annemiekebrouwer.nl). In oktober hielden ze een interview met een van de oprichters van het muziekhuis Deventer. Dank dames, voor jullie mooie verslag!

 

“In de eerste week van september in het jaar 2013 is het muziekhuis geopend, een initiatief van Arjen van El en Iris van de Kamp, wij spraken met mede-initiatiefnemer, en mede-eigenaar Arjen van El.

 

Arjen en Iris organiseerden al 2 en een half jaar verschillenden projecten maar kwamen erachter dat het wel makkelijk zou zijn als ze een eigen ruimte zouden hebben. Daarnaast werd het oude politiebureau afgebroken – de oude leslocatie van Arjen – en moest hij ook nog op zoek naar een nieuwe leslocatie. Hij besloot om samen met Iris een lang gekoesterde droom waarheid te maken, het opzetten van het muziekhuis.

 

Na wat rond te hebben gekeken vonden ze een geschikte locatie, de 1e verdieping het oude ziekenhuis Deventer, waar al meer (particuliere) kunstinstellingen gevestigd waren. Het idee erachter was om een stabiele muziekinstelling, die niet afhankelijk is van overheidssubsidie, op te richten. Maar ook vooral om samenwerkingen te stimuleren en bereikbaarder te maken met anderen mensen die ook een instrument bespelen.

 

Ze zetten een stichting op en begonnen aan de inrichting van het muziekhuis, met spullen van een Deventerse kringloopwinkel en met giften van mensen. En dan op 1 september 2013 was het zover, de opening van het muziekhuis!

 

Reeds zijn er al verschillende docenten (waaronder Arjen-saxofoon) die zich enthousiast inzetten voor het aanleren van verschillende muziekinstrumenten, en het overdragen van passie voor muziek.

 

Arjen: ‘We zijn heel blij met wat we nu al hebben met bijvoorbeeld de geluidsdichte drumruimte die we hebben gemaakt hier in het muziekhuis, maar op de lange termijn zou ik nog wel hier en daar wat kleine aanpassingen aan de inrichting willen doen en nieuwere apparatuur aanschaffen. Maar voor het moment zijn we ontzettend blij en trots met wat er nu al is bereikt.’

 

Heb je interesse in het volgen van lessen aan het muziekhuis en/of deel te nemen aan een van de activiteiten kijk op https://www.muziekhuisdeventer.nl/

 

Ook, als u tijd en zin hebt om het muziekhuis een nog groter succes te maken en te helpen met kleine dingen in en om het muziekhuis. Geef u dan op als vrijwilliger!!”


One Comment

  1. Benno van Emmerik says:

    maart 2, 2014 at 9:09 am

    Gefeliciteerd met jullie geweldige initiatief! Dat het mag roeien en bloeien.

    Reply

Leave a comment