---

NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

---

Lente!

Vandaag voelt als de eerste echte lentedag! Op tweede Paasdag namen we daar al een klein voorschot op. Kinderkoor ZingDing verzorgde onder leiding van Jim Gilloffo en Annemiek Harreman een geweldig optreden tijdens de Jonge Dierendag bij kinderboerderij De Ulebelt. Eline van der Hulst maakte mooie foto's van het optreden (te bekijken via de Facebookpagina van het Muziekhuis). Wil je meer weten over het koor, kijk dan op de nieuwe site: www.kinderkoorzingding.nl

In deze nieuwsbrief lees je verder over een bijzonder leerlingenconcert op 21 april, de start van een nieuw Dagkoor onder leiding van Karel Tadema, het opknappen van onze zaal, een oproepje aan dames en vooral :-) ook heren om deel te nemen aan een geweldige zangmiddag op 18 april en een aankondiging van het allereerste Muziekhuis Popconcert op 21 juni in Dokh2o. Veel plezier en tot ziens!

---

Leerlingconcert 21 april

Op dinsdag 21 april om 19.00 uur is iedereen van harte welkom bij een concert van leerlingen van Jan Hendrik Stam (piano), Nicole Schmaloer (dwarsfluit) en Debbie van den Berg (blokfluit en Musical Bits). Het belooft een afwisselde avond te worden met een "loterij" die bepaalt wanneer welke muziek gespeeld gaat worden. Ook zal er  een interactief kunstwerk gedemonstreerd worden, dat door kinderen gemaakt is tijdens de workshopreeks 'Musical Bits' (zie www.ganassi.nl). Tekeningen van muziekinstrumenten, gemaakt door leerlingen van het Muziekhuis, worden tot klinken gebracht door de inzet van elektronica. Aanmelden vooraf is niet nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Debbie via telefoon 06 5056 3925.

---

Overdagkoor onder leiding van Karel Tadema

Samen zingen op een handig moment!

Dirigent Karel Tadema gaat in het Muziekhuis van start met een koor dat overdag repeteert. Er wordt gewerkt aan een divers repertoire: klassiek, jazz, pop, Nederlands- en anderstalig. Alle stemmen zijn welkom: sopraan, alt, tenor, bariton.

Karel heeft als dirigent een veelomvattende ervaring. Hij was artistiek leider van de straatopera ‘Molen Wind en Water’, maar leidde bijvoorbeeld ook 10 jaar lang het koor Radians. Momenteel is hij dirigent van de ‘Schola Dynamica’. Naast zijn werk als dirigent is Karel actief als componist en arrangeur, en heeft hij een grote zelfstandige gitaarschool aan huis (gitaarlesdeventer.nl).

Gezocht worden mannen en vrouwen voor wie het plezier in zingen voorop staat. Noten lezen is handig maar geen vereiste, de wil om samen helemaal te ‘gaan’ voor de muziek is dat wel. ‘Het lijkt me leuk om met een heel gemeleerd gezelschap aan de slag te gaan, dus ik nodig iedereen uit, ongeacht leeftijd, geslacht of repertoirevoorkeur!’ vertelt Karel enthousiast. ‘Kom gerust vrijblijvend kijken op woensdagmorgen 20 mei, om 10 uur in het Muziekhuis. Graag eerst even een mailtje naar Karel Tadema: leeszieluister@online.nl.'

Kijk voor uitgebreidere informatie over het dagkoor op de site van het Muziekhuis.

---

Opknapbeurt voor de zaal

Afgelopen oktober waren we met het Muziekhuis aanwezig bij de Deventer Beursvloer, in de business lounge van Go Ahead Eagles. We hebben daar kunnen afspreken dat, in ruil voor een muziekworkshop voor kinderen, Van Wijnen bouwbedrijf ons helpt met het vervangen van de vloerbedekking in onze zaal. Daar zijn we echt ontzettend blij mee! Bedankt Wilbert Hilverda en collega's!

Over twee weken is het resultaat te bewonderen.

Meer informatie over de Beursvloer:http://www.burombo.nl/beursvloer.htm

Van Wijnen: www.vanwijnen.nl

---

18 april zangworkshop Christoph Mac-Carty

Nog ruim een week… en dan zijn zangers en zangeressen weer van harte welkom om een zaterdagmiddag te komen zingen onder leiding van Christoph Mac-Carty. We zijn blij dat Christoph weer naar Deventer komt! Dit keer staan tijdens de workshop jazz- en gospelstukken centraal. Verder wordt er gewerkt aan 'blending': hoe kom je tot een mooie meerstemmige samenklank. 

Wil je meedoen? Dan moet je snel zijn, er zijn nog maar een paar plaatsen vrij. Enne… heren zijn extra welkom! Voor meer informatie, zie onze website. 

---

21 juni eerste Muziekhuis Popconcert

Samen muziek maken is te gek!

Daarom op de eerste zomerdag van dit jaar het eerste Muziekhuis Popconcert!!

Op zondag 21 juni 2015 brengen leerlingen van docenten die verbonden zijn aan Muziekhuis Deventer een gezamenlijk popconcert in Dok H2O. De muziek is een mooie bloemlezing uit de popgeschiedenis van de jaren ’60 tot nu: van Otis Redding en Cher tot Amy Winehouse en Jason Mraz. De jongste drummer is 11, de oudste muzikanten zijn de 60 gepasseerd. Kortom, een bont gezelschap van maar liefst 40 muzikanten en zangers. Je kunt genieten van het samenspel van drums, zang, blazers, bas, toetsen en gitaar en ondertussen een drankje drinken in het (hopelijk) zomer zonnetje.

Houd je van muziek of kom je een bekende aanmoedigen? Of wil je misschien zelf in de toekomst op dit podium staan? Neem je vrienden en familie mee en kom op zondag 21 juni naar:

Dok H2O Scheepvaartstraat 13, Deventer (www.dokh2o.nl)
aanvang 15.00 uur
toegang GRATIS

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemiek Harreman (0570 – 650213).

---

Voor in je agenda: open dag 13 juni

Het programma krijgt al mooi vorm! Op zaterdag 13 juni ben je van 13-17 uur van harte welkom bij de Open Dag van het Muziekhuis, als onderdeel van de Open dag van Geertruidentuin (dat is de verzamelnaam voor alle ondernemers in het oude Sint Geertruidenziekenhuis). Noteer de datum alvast, de details volgen.

---
---

Muziekhuis Deventer is een huiselijke locatie met flexibele en betaalbare ruimtes voor muzieklessen, workshops en repetities. Een ontmoetingsplek voor alle liefhebbers van muziek in Deventer en omgeving.

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.