---

NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

---

Volle bak!

Een bomvolle nieuwsbrief met niet alleen leuke aankondigingen van activiteiten die de afsluiting van een mooi seizoen markeren, maar ook met prachtig aanbod voor in en na de zomervakantie! Niks geen komkommertijd aan de Van Calcarstraat, we genieten van alle leuke nieuwe ontwikkelingen! Een mooie zomer gewenst!

---

Zingen in de bieb, woensdag 10 juni

Aanstaande woensdag, 10 juni, zingen de kinderen van kinderkoor ZingDing om 15.00 uur hun programma 'Natuurlijk beestjes' in de Openbare Bibliotheek op de Brink in Deventer. Kom gezellig kijken! Informatie vind je op: http://www.obdeventer.nl/agenda1/139-kinderkoor-zingding

Enne… wist je dat de jongeren die niets liever doen dan zingen maar net te oud zijn voor het koor vanaf na de zomer mee kunnen doen aan Popshop, groepszangles voor tieners? Deze groep staat onder leiding van Annemiek Harreman. Stuur voor meer informatie een berichtje aan info@annemiekmuziek.nl. 

---

Open Dag Geertruidentuin, zaterdag 13 juni

Kom je zaterdag ook langs? We hebben een ontzettend mooi programma in elkaar gezet vanwege de Open Dag van Geertruidentuin (het oude ziekenhuis waarin we gevestigd zijn). Je kunt kennis maken met al het aanbod van het Muziekhuis, maar ook de andere ondernemers in het pand bezoeken (zie de mooie portretten op de Facebookpagina van Geertruidentuin). Er zijn speciale workshops voor kinderen, optredens, open lessen, demo's, … We zetten de deuren open vanaf 13.00 uur! 

Bekijk HIER het programma van het Muziekhuis..

En klik HIER voor een handig overzicht van het aanbod van alle lessen en workshops in het nieuwe seizoen. 

---

Muziekhuis Popconcert, zondag 21 juni

Nog twee weekjes en dan is het zover! Het eerste Muziekhuis Popconcert! We zijn hiervoor te gast in DokH2o, een geweldige plek in het Havenkwartier. De eerste repetities waren geweldig; we hebben er ontzettend veel zin in!

De jongste drummer is 11, de oudste muzikanten zijn de 60 gepasseerd; een bont gezelschap van maar liefst 45 muzikanten en zangers speelt hits uit de jaren '60 tot nu. Je kunt genieten van samenspel van drums, zang, blazers, bas, toetsen en gitaar en ondertussen een drankje drinken in het (hopelijk) zomerzonnetje. Kom lekker kijken, de entree is gratis. TIP: na afloop kun je gezellig blijven eten!

(Via Facebook kun je aangeven dat je erbij zult zijn.)

---

DJ Summercourse, juli & augustus

Heb jij altijd al DJ willen worden? Dan heeft TheNextDJ een heel mooi zomerprogramma voor je in de aanbieding in het Muziekhuis! 

"TheNextDJ wil graag kennis en ervaring overdragen aan de volgende generatie DJ’s (van 8 – 18 jaar). Daarom verzorgt hij voor jou een pakkende en enerverende introductieworkshop waarbij je zelf achter de draaitafels mag staan om te ervaren hoe het is om een DJ te zijn. Tijdens de cursussen en workshops worden onderwerpen behandeld als mixen, een DJ set maken, tempo, apparatuur, DJ tips en tricks en alles wat je nodig het om je DJ carrière van start te laten gaan…"

Lees snel verder op: http://www.muziekhuisdeventer.nl/wp-content/uploads/2015/06/INFO-DJ-SUMMER-COURSE-BIJ-MUZIEKHUIS-DEVENTER.pdf.

---

Nieuw lesaanbod: blokfluit, gitaar, klarinet

We zijn heel blij dat er maar liefst drie nieuwe lespraktijken in het Muziekhuis in voorbereiding zijn! Kees van der Harst zal klarinetlessen (meer INFO) gaan verzorgen, Elsa de Jong blokfluitlessen (meer INFO) en Karel Tadema gitaarlessen (www.gitaarlesdeventer.nl). Tijdens de open dag kun je ze alle drie ontmoeten en afspraken maken voor proeflessen. 

---

Zomerworkshops 2015

Heel graag wilden we de zomerperiode gebruiken om workshops aan te bieden aan mensen die nog nooit zelf muziek hebben gemaakt, of nog maar kort spelen en juist in de zomer graag wat nieuws bij willen leren. En nu gaat het gebeuren! Met steun van het Wesselings-van Breemen Fonds organiseren we vijf verschillende workshops. De workshops zijn heel betaalbaar en daardoor ook breed toegankelijk. Houd voor de details en de data onze site en Facebookpagina in de gaten! Het gaat om:

• Samenspeeldag voor blazers (voor blazers met zo'n 2 jaar les, door Arjan Stam en Arjen van El)

• Kennismaking met het accordeon (voor kinderen en volwassenen, door Stefan Potman)

• Kennismaking met drums (voor kinderen en jongeren/volwassenen, door Joren Strijbos)

• Basisakkoorden gitaar, leer jezelf begeleiden (door Karel Tadema)

• Music & Bits, voor kinderen die van knutselen, uitvinden en programmeren houden (door Debbie van den Berg)

---

Apps om te leren musiceren,
samenwerking met Henk Stoeten

Weet jij welke apps er tegenwoordig zijn om je te helpen te leren musiceren? Zou het niet heel leuk zijn als je af en toe tips krijgt voor nieuwe apps, zodat je ze kunt testen? 

Precies op dit gebied gaat het Muziekhuis samenwerken met Henk Stoeten. Henk studeert aan de Opleiding Docent Muziek van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. In het kader van zijn opleiding en afstudeeronderzoek maakt hij een uitgebreid overzicht van beschikbare apps. Docenten en leerlingen van het Muziekhuis kunnen een selectie van de apps gaan testen en hun ervaringen aan Henk terugkoppelen. We zijn erg blij met deze samenwerking, omdat we graag bijdragen aan onderzoek naar innovatie van muziekonderwijs en zelf ook graag weer nieuwe inspiratie krijgen voor onze lessen.

Henk is koorzanger en koordirigent, hij componeert/arrangeert en organiseert muziekprojecten voor het basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Je kunt Henk bereiken via  w.h.stoeten@gmail.com, telefoon 06 42707241.

---

Om alvast te noteren...

• Zaterdag 5 september: de docenten van het Muziekhuis presenteren zich met een eigen kraam op de Vrijetijdsmarkt in de Lebuinuskerk (11-16 uur). Voor iedereen die op zoek is naar leuke lessen en workshops in het nieuwe seizoen.

• Zaterdag 12 september spelen kinderen die les hebben in het Muziekhuis in het kader van Open Monumentendag 's middags in en rondom de mooie Dorpskerk van Wilp. 

• Zaterdag 3 oktober: Christoph Mac-Carty komt weer naar het Muziekhuis voor een nieuwe zangmiddag voor ervaren zangers en zangeressen!

• Zondag 31 januari: de leden van het Aurelia Saxofoonkwartet bezoeken opnieuw het Muziekhuis voor een mooie coachingsdag voor saxofoonkwartetten.

---
---

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.