---

NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

---

Het derde jaar! 

Dit gaat nu toch echt serieuze vormen aannemen :-) We gaan met het Muziekhuis deze maand alweer het derde jaar in! Fijn om te zien dat we in een korte tijd al zo'n gevarieerd aanbod konden ontwikkelen, en al zoveel enthousiaste leerlingen over de vloer hebben! Met veel plezier gaan we dan ook het nieuwe seizoen in. Lees in deze nieuwsbrief alles over het  aanbod van de komende maanden, zowel voor leerlingen als voor muziekdocenten.

Vrijetijdsmarkt, 5 september

Elk jaar vindt in Deventer op de eerste zaterdag in september de Vrijetijdsmarkt plaats. Het is de opening van het nieuwe seizoen. Net als vorig jaar zijn we er ook dit jaar weer bij met een groep docenten en medewerkers. We beantwoorden graag al je vragen over de lessen, samenspelmogelijkheden, koren en workshops. Je bent van harte welkom van 11-16 uur. Locatie: Lebuinuskerk aan het Grote Kerkhof. Meer informatie over de markt vind je op de site van Bureau Kunstcircuit

Open Monumentendag, 12 september

Over een week is het weer open monumentendag. Het thema dit jaar is 'Kunst en ambacht'. Kortom, ruimte voor muziek! Het Muziekhuis is aanwezig bij de festiviteiten rondom de Dorpskerk in Wilp. We hebben een mooi programma tussen half 1 en 4 uur. Er zijn optredens van jonge leerlingen gitaar/harp/viool, er zijn demonstraties van jongeren die de DJ summercourse van TheNextDJ gevolgd hebben en er is een optreden van het saxofoonorkest Deventer Sax Department. 

Een overzicht van de monumenten die in de gemeente Voorst te bezoeken zijn, vind je in de speciale folder

Workshops voor muziekdocenten: gezondheid van de speler

Werk je als muziekdocent, en wil je graag nieuwe inspiratie opdoen of je kennis up-to-date houden? Met steun van het Wim de Monchy Fonds organiseren we komend seizoen vier workshops die interessant voor je kunnen zijn. Alle workshops gaan over de gezondheid van de speler. De workshops geven inspiratie voor je eigen spel of zang en bieden handvatten om je leerlingen beter te ondersteunen. 

De eerste workshops worden verzorgen door Mensendieck therapeut Charlotte van der Burgh en haptotherapeut en klassiek zangeres Mart Blom. Beiden zijn als docent verbonden aan het Conservatorium van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. 

Ben je geïnteresseerd in thema's als houding, beweging, ontspanning, focus en omgaan met zenuwen? Wil je je leerlingen helpen om op een gezonde manier, ontspannen en met plezier op het podium te staan? Lees dan snel de aankondiging en meld je aan!

Tijden:

• Donderdag 15 oktober, 10.00 - 12.30 uur: Mensendieck, hoe optimaliseer je speelprestaties bij je leerlingen?

• Donderdag 19 november, naar keuze 10.00 - 12.30 uur of 13.00 - 15.30 uur: Podiumbewustzijn

Nieuw: klassieke pianolessen

Bij het Muziekhuis kun je al een tijd pianolessen en improvisatielessen volgen bij pianist lichte muziek Bas Keder. In januari krijgen we versterking van klassiek pianodocent Petra Polman. Petra gaat niet alleen starten met reguliere lessen, maar ook een cursus piano-oriëntatie aanbieden voor kinderen van 5 - 7 jaar. Wil je alvast meer informatie? Je kunt contact met Petra opnemen via petra_muziekschool@hotmail.com. Of bekijk haar website: www.petrapolman.nl.

---

Agenda: 
workshops met open inschrijving

Workshopreeks 'Improviseren, jouw authentieke muzikale verhaal', 5 sept en 4 okt  (Werner Janssen)

Een mooie workshopserie over vrij spelen zonder bladmuziek. De training is bedoeld voor iedere instrumentalist die zich wil verdiepen in het kunnen vertellen van zijn/haar authentieke muzikale verhaal. Klik HIER voor meer informatie.

Muzikaal Mozaïek, 10 sept - 10 dec (Anna Backerra)

Voor kinderen van 6-12 jaar: Elke donderdagmiddag verkennen we spelenderwijs de wereld van de klassieke muziek.In blokjes van een minuut of vijf komen alle aspecten aan bod waar in een gewone muziekles meestal geen tijd voor is: muziektheorie (noten lezen), gehoortraining, instrumenten onderscheiden, klassieke muziekfragmenten beluisteren en eenvoudig improviseren. Klik HIER voor meer informatie.

Let's Sing, 3 oktober (Christoph Mac-Carty)

Een heerlijke middag zingen onder leiding van jazzpianist en koordirigent Christoph Mac-Carty. Dit keer staat wereldmuziek centraal. Het stemgebruik kan bij verschillende culturen heel uiteenlopend zijn. Tijdens de workshop gaan de deelnemers aan de slag met verschillende vocal modesKlik HIER voor meer informatie.

Spoedcursus noten leren lezen, 3 of 6 oktober (Elsa de Jong)

Noten leren lezen is helemaal niet zo moeilijk. Via deze cursus krijg je de basis snel onder de knie. Je leert de namen van de noten, de notenbalk, muzieksleutels, notenwaarden en maatsoorten. Klik HIER voor meer informatie.

Luistercursus Bach, 11 of 15 december (Elsa de Jong)

Tijdens deze cursus luisteren we naar het Magnificat, ook wel bekend als “de lofzang van Maria”. We gaan in op de wonderschone en kunstige toonzetting van Bach. De muziek zit vol symboliek, kleine knipoogjes, muzikale grapjes en nog veel meer. Het is meer dan luisteren alleen, we gaan samen op muzikale ontdekkingstocht. Klik HIER voor meer informatie.

---
---

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.