---

NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

---

Bijzondere nieuwtjes

We hebben weer een aantal bijzondere nieuwtjes die we graag even met jullie delen. Zo verwelkomen we in het Muziekhuis vanaf deze maand muzikanten die als vluchteling in Deventer wonen en zelf geen ruimte hebben om muziek te maken. We hebben bijzondere DJ-activiteiten en workshops voor muziekdocenten op het programma staan. En we hebben sinds kort een prachtige nieuwe ruimte! 

Welkom Mehdi en collega's!

Het moet heel naar zijn als je als muzikant gevlucht bent, en op je tijdelijke plek in een AZC geen muziek kunt maken omdat je geen instrument hebt of geen plek hebt om rustig te spelen. We willen voor deze groep graag iets betekenen vanuit het Muziekhuis.

Journalist Daniel Titus heeft een mooi artikel geschreven over ons aanbod (de Stentor, 7 oktober). Bedankt Daniel, en welkom Mehdi en collega's!

---

The story behind the remix

Wil jij graag weten hoe een remix tot stand komt? Op dinsdag 13 oktober organiseren we voor jong en oud een relaxte luistersessie met international remixer The Packxsz. Tijdens deze sessie zal hij o.a. toelichten hoe een remix tot stand komt. Wat is nu eigenlijk een remix? Wat gebruik je voor het maken van een remix?

Verder zal The Packxsz vertellen over zijn remix-werk voor internationale R&B sterren als Mya, Jay Z protegé Bridget Kelly, Glenn Lewis en Soul-diva Joyce Sims, de trends, de zakelijke kant van het werken met artiesten en uiteraard zal er genoeg ruimte zijn voor vraag en antwoord.

Aanvang 20:00. Entree: Gratis.

Twitter: https://twitter.com/ThePackxsz 
Sound Cloud: https://soundcloud.com/thepackxsz

Bekijk hier het Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/1058386930858766/

---

TheNextDJ: workshops

In de zomervakantie was Pax van de Vliet al bij ons te gast voor het geven van een aantal DJ-workshops. We zijn blij dat er inmiddels weer nieuwe data zijn voor de DJ Basiscursus. Kinderen en jongeren zijn van harte welkom in de herfstvakantie en op twee zaterdagen in november. Kijk voor meer informatie op de Facebookpaging ThenextDJ: https://www.facebook.com/thenextdjdeventer?fref=ts

*** ACTIE! ***

Deelnemers die zich aanmelden voor donderdag 15 oktober magen GRATIS een vriend of vriendin meenemen! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar thenextdjmusic@gmail.com.

---

Workshops voor muziekdocenten:
15 oktober Mensendieck

Inschrijving voor de eerste workshop op 15 oktober is nog geopend tot zondag 11 oktober!

Werk je als muziekdocent, en wil je graag nieuwe inspiratie opdoen of je kennis up-to-date houden? Met steun van het Wim de Monchy Fonds organiseren we komend seizoen vier workshops die interessant voor je kunnen zijn. Alle workshops gaan over de gezondheid van de speler. De workshops geven inspiratie voor je eigen spel of zang en bieden handvatten om je leerlingen beter te ondersteunen. 

De eerste workshops worden verzorgen door Mensendieck therapeut Charlotte van der Burgh en haptotherapeut en klassiek zangeres Mart Blom. Beiden zijn als docent verbonden aan het Conservatorium van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. 

Ben je geïnteresseerd in thema's als houding, beweging, ontspanning, focus en omgaan met zenuwen? Wil je je leerlingen helpen om op een gezonde manier, ontspannen en met plezier op het podium te staan? Lees dan snel de aankondiging en meld je aan!

Tijden:

• Donderdag 15 oktober, 10.00 - 12.30 uur: Mensendieck, hoe optimaliseer je speelprestaties bij je leerlingen?

• Donderdag 19 november, naar keuze 10.00 - 12.30 uur of 13.00 - 15.30 uur: Podiumbewustzijn

---

Ensemble over leren improviseren

Speel je al een paar jaar een instrument en wil je graag (beter) leren improviseren? Vanaf 6 november kun je op de vrijdagavonden weer meedoen aan een speciaal ensemble dat bericht is op leren improviseren. De begeleiding is in handen van toetsenist en bandcoach Bas Keder. De repetities zijn van 20.00 – 21.00 uur. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn afhankelijk van de samenstelling van de groep, bijvoorbeeld: vormgevoel, timing, het opbouwen van een solo, het soleren in een stuk met meerdere toonsoorten en het aanbrengen van ritmische en melodische variaties in een solo.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bas via baskeder@gmail.com of telefoon 06 4026 0973.

---

Meer weten over workshops in het Muziekhuis?

In de agenda op onze site hebben we een mooi overzicht staan van alle activiteiten die de komende maanden zijn ingepland: www.muziekhuisdeventer.nl/agenda.

---

Nieuwe lesruimte

Sinds een paar weken hebben we een prachtige nieuwe ruimte tot onze beschikking! Het is een fijne, zonnige ruimte voor lessen aan kleine groepen. Veel dank aan alle vrijwilligers die ons geholpen hebben om de ruimte op te knappen! Er zitten een hoop uren in!

---
---

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.