---

NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

Najaarsaanbod 15/16

We zijn de afgelopen weken een tikje in de war, met regen, wind, zon èn terrasjes. Maar toch hebben we het ophangen van de kerstversiering alvast in de agenda gezet! We zijn klaar voor het echte najaar en de winter, en hebben maar liefst 12 berichtjes voor je over nieuw aanbod en activiteiten de komende maanden. Kom gezellig opwarmen in het Muziekhuis en genieten van muziek!

---

Gratis proeflessen piano, 28 november

Vanaf januari hebben we een nog breder aanbod van pianolessen in het Muziekhuis. Klassiek pianist Petra Polman start op de woensdagmiddag met het verzorgen van lessen voor kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden. Ook kun je je inschrijven voor een cursus piano quatre-mains. Voor 5- tot 7-jarigen is er de mogelijkheid de piano-oriëntatiecursus (in kleine groepjes) te volgen.

Ben je geïnteresseerd? Op zaterdag 28 november ben je welkom voor een gratis proefles. Neem voor meer informatie en het inplannen van een tijdstip contact op met Petra via info@petrapolman.nl. Meer informatie over Petra vind je op www.petrapolman.nl.

---

Muziek bij de buren, 13 december

Op zondag 13 december vindt in Deventer het festival 'Muziek bij de buren' plaats. Tijdens deze dag kun je op een heel laagdrempelige manier genieten van optredens in maar liefst 52 huiskamers. Bekijk het (landelijke) teaser-filmpje  om een idee te krijgen!

Het Muziekhuis is 1 van de locaties. We zijn heel blij dat we de negen dames van Vocal Group Switched mogen verwelkomen! Ze zullen drie korte optredens verzorgen vanaf 13.30 uur. Het volledige programma vind je hier: http://issuu.com/muziekbijdeburen/docs/deventer-mbdb-web.

Enne, wil je weten wat de zangeressen op de foto bij het water doen? Bekijk dan het Youtube-filmpje over hun nummer 'Sway'!

---

Kerstmarkt 15 december - Serious Request

Op dinsdag 15 december organiseert kinderopvang Sam&Ko (onze 'buren' aan de Ceintuurbaan) vanaf 17 uur een heel gezellige kerstmarkt. Leerlingen van het Muziekhuis (van docenten Annegreet Rouw, Leonieke Beemer en Nicolette Verkooij) zullen een mooi optreden verzorgen. Maar we willen graag nog iets meer bijdragen!

De markt staat helemaal in het teken van de 3FM-actie Serious Request, bekend van de DJ's in het glazen huis. Dit jaar wordt het geld van deze actie ingezet voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden. Kinderen en jongeren die onder de meest extreme omstandigheden leven en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.

Het geld dat verdiend wordt tijdens de kerstmarkt, wordt aan dit goede doel geschonken. Vanuit het Muziekhuis helpen we graag met het verzamelen van spullen voor deze markt. Vanaf deze week staat er een grote doos in onze gang, waar iedereen spullen in kan doen. Naast kinderkleding en speelgoed kun je ook denken aan andere rommelmarktspullen. We hopen dat we veel kunnen inbrengen! Bedankt alvast!

---

Kerstspecial, 11 en 15 december

Luistercursus Het Magnificat van Bach

Tijdens deze cursus, begeleid door Elsa de Jong, luisteren we naar het Magnificat, ook wel bekend als “de lofzang van Maria”. We gaan in op de wonderschone en kunstige toonzetting van Bach. De muziek zit vol symboliek, kleine knipoogjes, muzikale grapjes en nog veel meer. Het is meer dan luisteren alleen, we gaan samen op muzikale ontdekkingstocht.

Wil je meedoen? Klik HIER voor meer informatie. 

---

ZingDing bij Kerstmarkt Dorpskerk Diepenveen, 12 december

En een laatste gezellig kerstbericht is dat het kinderkoor van Annemiek Harreman en Jim Gilloffo weer gaat optreden! Op zaterdag 12 december zijn de kinderen te zien en horen op de Kerstmarkt in Diepenveen. Ze zingen over Frosty de Sneeuwman en wensen u alvast een goed nieuwjaar in het Japans en Bosnisch. Het optreden is om 18.00 uur, aansluitend aan de lampionnen-optocht. Van harte welkom!

www.kinderkoorzingding.nl

---

Workshop Podiumbewustzijn, 16 januari,

voor docenten èn voor leerlingen

Optreden voor publiek is geweldig leuk, maar brengt voor veel mensen ook spanning met zich mee. Is dit voor jou herkenbaar? En wil je weten hoe je je beter kunt ontspannen zodat het plezier van het spelen weer alle ruimte krijgt? Op zaterdag 16 januari kun je in het Muziekhuis terecht voor een workshop Podiumbewustzijn.

De ochtend is gereserveerd voor muziekdocenten en is gericht op het ondersteunen van leerlingen bij de voorbereiding en uitvoering van optredens. Voor het middagdeel kunnen leerlingen zich inschrijven. De workshops worden verzorgd door haptotherapeut en klassiek zangeres Mart Blom. Docenten en leerlingen die in het Muziekhuis les geven of les volgen, krijgen 30% korting op de deelnameprijs.

Klik HIER voor meer informatie.

---

Klassieke muziek voor kinderen,

Muzikaal Mozaïek ook in het nieuwe jaar

Sinds een paar maanden hebben we in het Muziekhuis op de donderdagmiddagen een mooi lesaanbod van Anna Backerra voor kinderen van 6-12 jaar: Muzikaal Mozaïek. Spelenderwijs verkennen de kinderen de wereld van klassieke muziek.

We zijn heel blij dat deze lessen in het nieuwe jaar een vervolg krijgen. In januari kunnen weer nieuwe kinderen instromen. Aanmelden kan door even een berichtje te sturen aan Anna.

Klik HIER voor meer informatie.

---

Nieuwsgierig naar noten?

Zijn muzieknoten voor jou een raadsel? Wil je het geheim achter een notenbalk leren ontcijferen? Doe dan mee aan de cursus 'Noten lezen' van blokfluitdocent Elsa de Jong. De cursus vindt plaats op acht dinsdagmiddagen in januari en februari, en is ook geschikt als opfriscursus. 

Wat komt er aan bod? De namen van noten, de notenbalk, muzieksleutels, mollen en kruizen, notenwaarden, maatsoorten, muziektekens en articulatie. Na de cursus ben je in staat een eenvoudige melodielijn te spelen op bijvoorbeeld een piano.

Wil je meedoen? Klik HIER voor meer informatie. 

---

Popshop gaat van start! 

Zou je de hele dag wel willen zingen? Wil je leren om makkelijker en beter te zingen? En, ben je een meisje tussen de 12 en 16 jaar? Schrijf je dan nu in voor Popshop! Je krijgt eens in de twee weken 45 minuten zangles in een kleine groep met leeftijdsgenoten. De les begint met een warming up, inzingen en zangtechnische oefeningen. Daarna werken we aan (pop of musical) liedjes waarin je samen, maar ook solo zingt.

Waarom een groepsles? Het is ontzettend leuk en leerzaam om met leeftijdsgenoten samen les te hebben. Je kunt heel veel leren door naar anderen te kijken en luisteren. Bovendien kunnen de basistechnieken van zang prima in een groep geleerd worden. Door de grootte van de groep (maximaal 8) is er ruimte voor individuele vragen en aandachtspunten.

Op donderdag 14 januari 2016 is de gratis proefles. Voor meer informatie en om aan te melden (ook voor de proefles) mail naar info@annemiekmuziek.nl

---

Muziektheorie in de praktijk,

meer horen is meer genieten!

Luisteren naar muziek is leuk, ontspannend, inspirerend, leerzaam. Al luisterend heb je je vast wel eens afgevraagd hoe de muzikanten bepaalde dingen voor elkaar krijgen. Waar komt toch die opgewekte of juist melancholieke sfeer door? Welke instrumenten spelen daar samen?

In deze korte cursus toegepaste muziektheorie leer je hoe je meer kunt onderscheiden binnen een muziekstuk. Met name voor mensen die een instrument bespelen is het belangrijk om hun muzikale gehoor te ontwikkelen. Maar ook mensen die graag naar muziek luisteren gaan meer genieten als ze weten wat er allemaal te horen is.

De cursus wordt verzorgd op de maandagavonden, door toetsenist Bas Keder. De eerste les is op 11 januari. Klik HIER voor meer informatie.

---

Zingen in Dagkoor Deventer

Vrijwel elke week staan er meer zangers paraat in het Muziekhuis, op woensdagmorgen vanaf half tien. Eind mei begon het Dagkoor Deventer onder leiding van Karel Tadema. In september was het eerste Etalage-optreden en 13 december is er een klein huiskamerconcert. Inmiddels zijn er al bijna 30 leden, waaronder ook een aantal mannen gelukkig. Met name mannen en sopranen zijn nog erg welkom, maar ook voor alten staat de deur zeker nog open.‘Er begint een mooie koorklank te ontstaan en het instuderen gaat al aanmerkelijk vlotter dan in het begin,’ vertelt Karel. ‘Dat er nieuwe aanmeldingen blijven komen is heel fijn, zowel voor de klank als voor de groep mensen, over het algemeen vindt iedereen het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten immers. We werken hard, maar tegelijk is er een ontspannen sfeer. Na een repetitie gaat iedereen blij weer naar huis.’

De site is online: www.dagkoordeventer.nl , voel je welkom om eens mee te komen repeteren!

---

Coaching saxofoonkwartetten 31 januari

Snelle kwartetten hebben nog net geluk! Er is nog 1 plek vrij op de coachingsdag die op 31 januari verzorgd wordt door het Aurelia Saxofoonkwartet. Dit topkwartet komt alweer voor de derde keer naar het Muziekhuis. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden in de Fermerie, om 16.00 uur 's middags. Als publiek ben je van harte welkom om te komen kijken en te genieten van het prachtige resultaat van deze dag, en mooie stukken van het Aurelia zelf. 

Klik HIER voor meer informatie.

---

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.