NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

---
---

Muziek voor bewoners en cliënten van Zorggroep Solis

Een speciale nieuwsbrief vanwege de start van een bijzonder project!

Een aantal weken geleden kregen we bezoek van een medewerkster van Zorggroep Solis. Zij vertelde dat bewoners van de vijf locaties van Solis in Deventer veel behoefte hebben aan muziekactiviteiten. Door bezuinigingen van het rijk kunnen er tegenwoordig vanuit Solis zelf veel minder activiteiten georganiseerd worden. Dit vonden we een heel zorgelijke ontwikkeling en we zijn gaan nadenken hoe we vanuit het Muziekhuis zouden kunnen helpen. Heel goed nieuws is dat we, met financiële steun van de gemeente Deventer, een prachtig project hebben kunnen vormgeven voor 2016! 

In deze nieuwsbrief vertellen we welke activiteiten we gaan organiseren.

Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan het project? Dan komen we graag met je in contact! Hoe meer handen we hebben, hoe leuker het project wordt en hoe meer bewoners we kunnen bereiken. Stuur  even een berichtje aan info@muziekhuisdeventer.nl, of bel met 06 4721 4907 (Iris van de Kamp). 

Mooie feestdagen gewenst en graag tot ziens in het nieuwe jaar!

---

Concertmaatjes

Het bezoeken van een concert is heerlijk en kan veel ontspanning en plezier bieden. Het gaat dan even alleen om het lekker genieten van muziek. Veel cliënten en bewoners van Solis hebben niet meer de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een concert te bezoeken, of ze missen gezelschap. Het Muziekhuis gaat een groep concertmaatjes samenstellen: mensen die regelmatig naar een concert gaan en het leuk vinden om eens iemand mee te nemen. We stellen voor dit project een agenda samen van concerten die binnen de gemeente gratis of tegen een klein bedrag te bezoeken zijn.

Wil jij concertmaatje zijn en iemand anders een mooie muziekmiddag bezorgen? Meld je dan even aan! Samen met Solis bekijken we met wie we je in contact kunnen brengen. 

(Foto: Frans Rentink, Deventer Sax Event 2014)

---

Leerlingenconcert

Ouderen vinden het vaak erg leuk om te kijken naar kinderen die muziek maken. We gaan aan de slag met het ontwikkelen van een leerlingenconcert waar kinderen uit verschillende lespraktijken aan mee kunnen doen. Na een aantal repetities in het voorjaar gaan we samen 'on tour' langs de vijf locaties van Solis. 

(Foto: Eline van der Hulst, Muziekhuis Winterconcert, Dorpskerk Wilp, 2014)

---

Meezingkoor

Lekker samen zingen is heerlijk. Het geeft energie en is gezond voor je lijf. We stellen een groep samen van 10 a 15 zangers die eens per maand gaan zingen samen met bewoners van Solis. Dit meezingkoor staat onder leiding van een van de docenten van het Muziekhuis. Alle bewoners van de huizen van Solis, kinderen en kleinkinderen of bezoekende vrienden worden uitgenodigd om mee te zingen. Het repertoire bestaat uit echte meezingliedjes van vroeger, die bij bijna iedereen bekend zijn.

Ben jij een enthousiaste zanger/zangeres en wil je graag vast lid zijn van het koor? Meld je dan even aan! 

---

Repetities op locatie

Repetities van koren verplaatsen we incidenteel naar een van de locaties van Solis. Bijvoorbeeld repetities van Dagkoor Deventer (www.dagkoordeventer.nl) onder leiding van Karel Tadema. De bewoners en hun bezoekers zijn van harte welkom om mee te luisteren en gezellig een kopje koffie te drinken.

Zing jij in een koor dat elders in Deventer repeteert, en zou je ook een keer willen repeteren op een van de locaties van Solis? Dan komen we graag met je in contact!

(Foto: een aantal leden van Dagkoor Deventer tijdens Levende Etalages 2015)

---

Over Zorggroep Solis

"Zorggroep Solis biedt al sinds 1267  zorg in Deventer en omgeving. U kunt bij Solis terecht voor zorgdiensten in alle fasen in uw leven. Van hulp in de huishouding, kinderthuiszorg, diverse therapieën, palliatieve (thuis)zorg tot wonen in een van de woonzorg- of verpleeghuizen. Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling cliëntbemiddeling (0570) 698 298 of kijkt u op www.zorggroepsolis.nl."

Contactpersoon bij Solis voor de samenwerking met het Muziekhuis is Jantina Oplaat, coördinator Informele Zorg. Jantina is bereikbaar via jantina.oplaat@zorggroepsolis.nl. 

---

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.