NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

---

De vogeltjes op de binnenplaats zingen ons zo het voorjaar in. Tijd voor lentetips vanuit het Muziekhuis! 

---

Tweede paasdag: ZingDing bij de Ulebelt

De kinderen zijn er weer klaar voor! De koren van ZingDing zingen onder leiding van Annemiek Harreman en Jim Gilloffo op tweede paasdag (28 maart) bij De Ulebelt tijdens het jonge dierenfeest. Kom gezellig kijken! Het optreden begint om 14.00 uur. 

---

April:
piano en blokfluit voor kinderen,

improvisatie voor volwassenen

In april gaan maar liefst drie nieuwe cursussen van start:

Op woensdagmiddag kunnen kinderen van 5-7 jaar meedoen aan een cursus piano-oriëntatie (10 lessen). In deze cursus maken kinderen op een speelse manier kennis met muziek in het algemeen en met de piano in het bijzonder. Eenvoudige liedjes, muziekspelletjes en improvisatie vormen het uitgangspunt voor deze kennismaking. De cursussen worden gegeven door Petra Polman (petra_muziekschool@hotmail.com). 

Op dinsdagmiddag kunnen kinderen vanaf 6 jaar meedoen aan een kennismakingscursus blokfluit (8 lessen).Kinderen maken spelenderwijs kennis met het instrument. Via auditieve training worden er liedjes en ritmes aangeleerd en de techniek van het blokfluitspel eigen gemaakt. Later word er ook een begin gemaakt met het notenschrift. De cursus wordt gegeven door Elsa de Jong. Klik HIER voor meer informatie.

Op de vrijdagavond gaat een nieuwe editie van start van het improvisatie-ensemble voor volwassenen.Het ensemble is bedoeld voor mensen die al een aantal jaren een instrument bespelen of zangles volgen. Er wordt o.a. aandacht besteed aan tonen en toonladders die je kunt gebruiken in een stuk, aan ritmisch en lyrisch soleren en natuurlijk aan timing en het het opbouwen van een solo. Het ensemble staat onder leiding van toetsenist Bas Keder. Klik HIER voor meer informatie. 

---

3 en 7 juni: Luisterworkshops Bach

Blokfluitdocent Elsa de Jong is een hele schare fans aan het verzamelen voor haar luisterworkshops Bach. In juni kunnen belangstellenden opnieuw samen met haar komen schatgraven. Dit keer staat het thema 'Dood in de cantates van J.S. Bach' centraal. Klik HIER voor meer informatie. 

---

Juni: feest met Open dag en Popconcert

Juni wordt een feestmaand! Met op zaterdag de 18e onze jaarlijkse Open Dag (samen met andere ondernemers in het oude ziekenhuis, zie www.geertruidentuin.nl). En op zondag de 26e de tweede editie van het Muziekhuis Popconcert. Dit jaar vindt het Popconcert plaats in de popzaal van het Burgerweeshuis. De muziek is een mooie bloemlezing uit de popgeschiedenis van de jaren ’60 tot nu: van Van Morrisson tot Dotan. De jongste drummer is 11, de oudste muzikanten zijn de 60 gepasseerd. Kortom, een bont gezelschap van maar liefst 60 muzikanten en zangers! 

---

September: nieuw aanbod

saxofoonlessen (klassiek) en Popshop

Het is nog een tikkie vroeg, maar misschien toch goed om al te weten dat in september ook weer leuk nieuw aanbod op het programma staat. 

Nardi Strijbos-Hilhorst gaat van start met het geven van saxofoonlessen (klassiek). Kijk op haar website www.beatsandmusic.nl voor informatie over de lesmogelijkheden. 

Zangdocent Annemiek Harreman is deze winter gestart met Popshop, groepszanglessen voor meiden van 12-16 jaar. In september komt er een groep bij speciaal voor jongens van 12-16 jaar. Klik HIER voor meer informatie. 

 

---

Muziekliefhebbers gezocht als concertmaatjes

Voor oudere mensen is het niet altijd makkelijk om, als muziekliefhebber, nog zelf op pad te gaan naar een concert. Sommigen hebben hulp nodig om op de locatie te komen, anderen hebben geen vrienden of familieleden dichtbij die in de gelegenheid zijn om mee te gaan. 

Als onderdeel van een groter samenwerkingsproject zijn we samen met Zorggroep Solis het project ‘Concertmaatjes’ gestart. Het is onze wens om zoveel mogelijk bewoners en cliënten van Solis weer (meer) te laten genieten van live muziek.

Spreekt dit project je aan en wil je concertmaatje worden? Klik dan HIER voor meer informatie. We maken graag kennis!

(Foto: Tjeerd Postma, concert Greetje Kauffeld bij www.tasteofjazz.nl.)

---

Koren en ensembles op bezoek bij Solis

Om meer muziek in het leven van bewoners van Zorggroep Solis te brengen, zetten we ons vanuit het Muziekhuis ook in om repetities van koren of ensembles eenmalig te verplaatsen naar één van de huizen van Solis. Zing je in een koor of speel je in een ensemble, en denk je dat jullie hieraan mee kunnen werken? Dan komen we graag met je in contact! Samen zorgen we dat de bewoners en eventueel bezoek heerlijk kunnen genieten van muziek en een kijkje in de keuken krijgen tijdens het instuderen van nieuwe stukken. Neem voor meer informatie contact op met Tatia Feije via t.feye@home.nl of telefoon 06 53122711.

---

Ruimtes te huur voor repetities

Wist je dat je in het Muziekhuis ruimtes per dagdeel kunt huren? De afgelopen tijd is er weer hard gewerkt om onze ruimtes nóg mooier te maken. We zijn er super trots op. We hebben o.a. een prachtige zaal van 63 m2, een workshopruimte van 30 m2 en een mooie ruimte van 25 m2. Kom gerust eens kijken! Je kunt een afspraak maken met Iris van de Kamp (info@muziekhuisdeventer.nl, tel. 06 4721 4907). 

---

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.