NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

Wat een goed nieuws! Afgelopen vrijdag wonnen zowel Karel Tadema als Arjen van El de Cultuuraward 2016 van de Provincie Overijssel. Ieder van hen ontving een cheque van €500 en een beeldje. Karel en Arjen zetten samen Deventer zo heel mooi op de kaart. Ze waren in goed gezelschap van acht winnaars uit andere steden. De prijs is toegekend aan professionals die anderen in de cultuursector op een bijzondere manier in de spotlight zetten. In deze nieuwsbrief zetten wij juist hen even in de spotlight. 

---


Karel Tadema

Ja, hoe omschrijf je Karel in een paar woorden? Dat is nog niet makkelijk! Hij heeft een ontzettend breed profiel. Na zijn opleiding aan het Conservatorium in Groningen (gitaar, klassiek en licht) vestigde hij zich in Deventer. Daar bleek hij van grote waarde voor het culturele aanbod in de stad. Hij startte zijn eigen lespraktijk (zowel thuis als  op donderdag in het Muziekhuis), ontwikkelde meerdere projecten voor amateurmuzikanten (o.a. het geweldige spektakel 'Molen, Wind en Water'), componeert (o.a. voor de komende 4 mei herdenking in Deventer) en startte afgelopen jaar zijn eigen Dagkoor in het Muziekhuis. Karel wordt zeer gewaardeerd door zowel zijn leerlingen als zijn collega's.

Leerlingen van Karel (en andere collega's uit het Muziekhuis) kun je bewonderen tijdens de Open Dag op zaterdagmiddag 18 juni en tijdens het Muziekhuis Popconcert (26 juni, Burgerweeshuis).

Karel is bereikbaar via leeszieluister@online.nl of telefoon 06-44519169.

---

Arjen van El

Arjen is natuurlijk niet weg te denken uit het Muziekhuis! Hij is een van de oprichters en beheerders, geeft er de lessen vanuit zijn eigen saxofoonschool en dirigeert er wekelijks zijn saxofoonorkest Deventer Sax Department. Deze maand bestaan zijn saxofoonschool en saxofoonorkest alweer vijf jaar. Reden voor een mooi feest met optredens van leerlingen in de Fermerie (Muggeplein 9) op zaterdag 16 april vanaf 15.00 uur. (Van harte welkom, de entree is gratis!)

Samen met trompetdocent Arjan Stam startte Arjen een aantal jaren geleden de concertreeks Taste of Jazz (elke derde zondagmiddag van de maand in de Fermerie). Deze reeks is uitgegroeid tot een professioneel jazzpodium voor de Nederlandse jazztop. Ook is er regelmatig jong talent te bewonderen. Er is een grote groep vaste bezoekers opgebouwd vanuit de zeer brede regio. Aanstaande zondag, 17 april, staat het laatste concert van dit seizoen op het programma: The Big Jazz Party, met Mosquito & Friends.

Arjen is bereikbaar via saxofoonschoolarjenvanel@gmail.com of telefoon 06 1336 3081.

Arjen en Karel zijn voorbeelden van ondernemers die vanuit een eigen visie heel hard gewerkt hebben, doorzettingsvermogen getoond hebben en van grote betekenis zijn voor leerlingen, collega's en publiek. Van harte gefeliciteerd! 

---

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.