Het is bijna zover! We bestaan deze zomer 1 jaar!

De tijd gaat onzettend snel, per 1 september aanstaande bestaat het Muziekhuis alweer 1 jaar! We hebben een prachtige groep docenten (www.muziekhuisdeventer.nl/muziekdocenten) die het afgelopen jaar gebruikt hebben om in het Muziekhuis hun lespraktijk op- of uit te bouwen en de samenwerking te zoeken om projecten te ontwikkelen voor leerlingen. Er hebben al vele workshops plaatsgevonden en leerlingen hebben elkaar gevonden om samen te spelen.Ook verwelkomen we af en toe groepen van buiten die graag komen repeteren.  

We grijpen ons eenjarig jubileum aan om deze zomer een aantal leuke acties te starten. We lanceren deze nieuwsbrief, starten onze vriendenregeling 'Word jij medespeler in het Muziekhuis?' en we starten met de actie 'Red een instrument'.

Wil je graag kennismaken met onze docenten, leerlingen en projecten? Kom dan naar de open dag op zondag 29 juni of ons concert op zondag 6 juli. Je kunt dan ook kennismaken met nieuwe docenten die instromen na de zomer.

P.S. Ken je andere mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen om zo op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en projecten in het Muziekhuis? Zij kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.muziekhuisdeventer.nl. Wil je zelf deze nieuwsbrief liever niet ontvangen? Klik dan helemaal onderaan op 'afmelden'.

 

Word jij medespeler in het Muziekhuis?

  • Heb jij hart voor muziek?
  • Wil je helpen het muziekonderwijs in Deventer goed en toegankelijk te houden? 
  • Ben je enthousiast over de aanpak van Muziekhuis Deventer en de docenten die er lesgeven?
  • Wil je graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het Muziekhuis?

Word dan Medespeler in het Muziekhuis! Op onze site www.muziekhuisdeventer.nl lees je alle informatie over de nieuwe regeling die we starten voor Medespelers. Je leest wat je kunt inbrengen, wat je ervoor terugkrijgt en hoe je ons en de leerlingen helpt met je steun. 

"Samen zorgen we dat muziek een prachtige plek heeft in de levens van mensen, jong en oud. Muziek als middel om mensen met elkaar te verbinden, als manier om je te uiten en je te ontspannen of muziek om op te dansen of herinneringen bij op te halen. Ook als het economisch minder gaat in de maatschappij, is muziek niet weg te denken! Samen kunnen we prachtige projecten ontwikkelen, mensen laten genieten van muziek en jonge mensen opleiden." 

Red een instrument

Vanuit het Muziekhuis zetten we ons graag in om de drempel voor muziekles waar mogelijk te verlagen. Omdat het voor sommige leerlingen (jong en oud) lastig is om een eigen instrument aan te schaffen, starten we de actie 'Red een instrument'. We zoeken in Deventer en omgeving instrumenten die mensen over hebben en aan het Muziekhuis willen schenken. Wij vragen een expert een revisie uit te voeren. De instrumenten worden uitgeleend aan leerlingen die geen eigen instrument kunnen kopen. Heb jij een instrument op zolder? En wil je graag dat er weer op gespeeld wordt? Neem dan even contact op via 06 4721 4907 of stuur een mail naar info@muziekhuisdeventer.nl. Alvast bedankt!

Open Dag Geertruidentuin, 29 juni 2014

Het Muziekhuis is gevestigd in het oude Sint Geertruiden Ziekenhuis in Deventer. De nieuwe naam van het pand is 'Geertruidentuin' en het motto voor alle huurders in het pand is 'Creatief en Ondernemend'. Samen met de andere culturele ondernemers organiseren we op zondagmiddag 29 juni (13 - 17 uur) een open dag. Iedereen zet zijn deuren open en er worden allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd. Het programma komt begin juni online te staan.Bij het Muziekhuis kun je kennismaken met docenten, je laten informeren over alle lesmogelijkheden en nieuwe workshops die ingepland zijn, genieten van optredens van leerlingen (jong en oud) en bovendien: informatie krijgen over gezond musiceren van Mensendieck therapeute Charlotte van der Burgh. We zitten niet voor niks in een oud ziekenhuis! Van harte welkom! (Meer informatie over de ondernemers in Geertruidentuin: https://www.facebook.com/Geertruidentuin.)

Optreden Muziekkoepel op de Worp, 6 juli 2014

Op de eerste zondag van de zomervakantie kun je samen met het Muziekhuis de vakantie inluiden. Om 14.00 uur ben je van harte welkom bij de Muziekkoepel op de Worp voor een concert van leerlingen van verschillende docenten. Er zijn onder andere bijdragen van leerlingen viool, blokfluit, gitaar, zang, saxofoon en drums. Er zijn mooie kleine ensembles (o.a. van jonge leerlingen), er is een geweldige band en een indrukwekkend saxofoonorkest. Kom op deze mooie plek gezellig genieten van een gevarieerd programma! (Voor informatie over de zomerprogrammering van de muziekkoepel, zie http://www.muziekkoepelneringbogel.nl.)

Muziekhuis Deventer is een huiselijke locatie met flexibele en betaalbare ruimtes voor muzieklessen, workshops en repetities. Een ontmoetingsplek voor alle liefhebbers van muziek in Deventer en omgeving.

Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl.