NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

---

Het is toch altijd een puzzel: welke berichtjes krijgen een plek in de nieuwsbrief? Er gebeurt zo veel in het Muziekhuis! Hieronder lees je over activiteiten die de komende weken op stapel staan. Maar het is ook leuk om even een paar weken terug te kijken. Zo stond saxofoondocent Arjen van El met leerlingen tijdens het Gitgo Bluesfestival in de Deventer Schouwburg op het podium met de Deventer band Drive by wire. Karel Tadema verzorgde een heel mooi optreden met zijn Dagkoor tijdens de Vrijwilligersavond in de schouwburg. Saxofonist Jelske Hoogervorst gaf een inspirerende workshop over improvisatie. De kinderen van ZingDing zongen een nummer mee tijdens een familieconcert van het Orkest van het Oosten in de schouwburg. Het Vertelconcert en de Bingoband hebben weer een bezoek gebracht aan locaties van Solis. Crispijn Oomes startte samen met gastdocenten een introductiecursus Arabische Muziek. Joren Strijbos startte zijn eerste Kidsband. We hadden ruim 20 baritonsaxofonisten over de vloer. Martin Bernhard gaf workshops djembé... Een gezellige drukte! Maar, in de berichtjes hieronder kijken we vooral vooruit naar de gezellige drukte in december. Fijne feestdagen alvast! 

---

Welkom Het Corberic!

In augustus is binnen het Etty Hillesum Lyceum op locatie De Marke-Noord de nieuwe leerweg Het Corberic van start gegaan. Deze leerweg is gebaseerd op de principes van het vrijeschoolonderwijs. Sinds dit najaar vinden de koorlessen van de drie brugklassen mavo/havo/vwo plaats in ons Muziekhuis. De lessen worden gegeven door muziekdocent van Het Corberic, Sietske Willering.
Sietske: “Het Muziekhuis ademt echt muziek. Leerlingen zijn even in een andere omgeving, in een andere setting, dat werkt heel goed. Het Muziekhuis heeft een mooie grote ruimte en goede voorzieningen. Het is fijn dat de leerlingen zo ook makkelijk kennis kunnen maken met het aanbod van de docenten in het Muziekhuis.”
De samenwerking inspireert om ook voor projecten de krachten te bundelen. Zo is een project in voorbereiding in het kader van Deventer 1250. Leerlingen van Het Corberic gaan hierbij aan de slag met leerlingen van de docenten die in het Muziekhuis lessen verzorgen en koren, ensembles en bandjes leiden.

---

Meer muziekplezier voor ouderen;

krijgt ons project jouw stem?

De winkelketen Specsavers steunt elk jaar verschillende goede doelen. Vanuit het Muziekhuis hebben we voor de winkel in Deventer onze muziekprojecten voor ouderen voorgedragen. Het zou geweldig zijn als we via Specsavers en hun klanten in 2018 extra geld krijgen om mooie optredens op locatie te organiseren, muziekworkshops aan ouderen aan te bieden en met ouderen concerten te bezoeken. Steun je ons werk? Help ons dan om in de top drie te komen door je stem uit te brengen. Dat kan (let op!) tot aanstaande donderdag om 10 uur via deze link: https://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/alle-goede-doelen/overijssel/deventer/. Dank alvast! 

---

Muziek bij de buren, zondag 10 december

Ook dit jaar doen we weer mee aan het sympathieke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. Je bent welkom voor swingende optredens van zowel Senso (pop- en rockcovers verzorgd door 4 instrumentalisten en 4 vocalisten) als de Muziekhuis Popband (met 3 zangeressen en 8 instrumentalisten waaronder maar liefst 5 blazers).

Ook andere docenten en leerlingen van het Muziekhuis doen mee aan het festival. Het blokfluitensemble Deventer Koek o.l.v. Elsa Bunk verzorgt optredens aan de Kilstraat 78 (muziek uit de renaissance, barok en van Arvo Pärt) en het duo The other way around van Joren Strijbos en Huig Bergsma speelt aan de Acacialaan 7. De festivalkrant vind je online: https://deventer.muziekbijdeburen.nl/wp-content/uploads/sites/10/2017/11/MbdB17_Deventer.pdf.

Let op, in de krant staan de optredens van de Muziekhuis Popband niet goed vermeld. Daarom hieronder even de tijden van het programma in het Muziekhuis: 13.30-14.00 Senso, 14.10-14.30 MH Popband, 15.00-15.30 Senso, 15.40-16.00 MH Popband, 16.30-17.00 Senso, 17.10-17.30 MH Popband

Ps. Lijkt het je zelf ook leuk om mee te spelen in de Muziekhuis Popband? Per 1 januari is er plek voor een nieuwe toetsenist. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sjors van der Linden via 06 4896 9915.

---

Nieuwe campagne over het Muziekhuis

Het Muziekhuis bestaat alweer bijna vijf jaar. Hoog tijd om iedereen in Deventer, die ons nog niet kent, te laten zien wat de kracht is van onze organisatie en de manier waarop we onze krachten bundelen! Vandaar onze wens om mooi beeldmateriaal te laten ontwikkelen. Marloes Weijl van Studio Macloes heeft de afgelopen weken een heel mooi concept voor ons uitgewerkt. Voor de fotografie werken we samen met Gosia Kalisciak. We houden jullie nog even in spanning, maar de eerste foto's zijn inmiddels gemaakt. Het wordt prachtig! Alvast heel veel dank aan de hoofdpersonen in de campagne: Sjors, Nelum, Martin, Farid, Joren, Jolanda, Lars en Annegreet. 

---

Wie helpt ons met het werven van fondsen?

Als Muziekhuis hebben we mooie plannen voor de komende jaren. De plannen gaan niet alleen over het uitbreiden van onze faciliteiten voor muziek, maar hebben ook betrekking op projecten voor leerlingen en andere muziekliefhebbers in de stad. Dit betekent dat we nog iets steviger aan de slag gaan met het zoeken van lokale, provinciale en landelijke fondsen. En daar zoeken we wat hulp bij!

Heb jij hart voor muziek en voor muziekonderwijs? Heb je zakelijk talent, een creatieve geest en schrijf je makkelijk? En heb je een paar uur per maand beschikbaar? Dan komen we heel graag met je in contact! Bel voor meer informatie met Iris van de Kamp (06 4721 4907) of mail naar info@muziekhuisdeventer.nl

---

Tips voor kerstconcerten

Docenten en leerlingen van het Muziekhuis geven in de decembermaand een aantal mooie concerten in de regio. Ben je er ook bij? Van harte welkom!

Op zaterdag 9 december kun je om 20:00 in het Penninckshuis aan de Brink 89 in Deventer terecht voor een concert van Dékoor. Het koor zingt o.l.v. Joost Hekel o.a. de Ceremony of Carols van Benjamin Britten en het Magnum Mysterium van Gašper Jereb. Annegreet Rouw  begeleidt op harp. (www.annegreetrouw.nl)

Op zondag 10 december is Kinderkoor ZingDing (groter dan ooit!) om 13.30 uur te beluisteren met hun kerstprogramma op de Kerstmarkt op het Lamme van Dieseplein (bij het Geert Groote huis). Een week later klinken hun stemmen op de Kerstmarkt bij de Ulebelt: zaterdag 16 december om 14.00 uur. Het kerstprogramma bestaat uit gouwe oude zoals Koning Winter met Jingle Bells en We wish you a merry Christmas, maar er zijn ook liedjes over de regen (want het zou zomaar kunnen regenen), een geweldige opa en de zon en maan. Het koor staat onder leiding van Annemiek Harreman en wordt op piano begeleid door Koos Lonis. (www.kinderkoorzingding.nl)

Op zondagochtend 17 december verzorgt Barokensemble La Soranza (met o.a. Elsa Bunk op blokfluit) een kerstconcert in de Kerk van Rozendaal. (www.lasoranza.nl)

Op maandag 18 december speelt blokfluitensemble Deventer Koek o.l.v. Elsa Bunk tijdens de kerstviering van Vrouwen van nu, om 19.30 uur in Brasserie Restaurant Korderijnk in Twello.  

Tot slot kun je op vrijdag22 december genieten van een mooi Zuid-Amerikaans programma van Flor d’Luna (met Manuela Verbeek op cello) in het Luthers kerkje. Er zijn concerten om 19.00 uur en om 21.30 uur. (www.flordeluna.nl)

---

Het Muziekhuis is een locatie en netwerk van en voor ondernemende muziekdocenten. Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.