NIEUWSBRIEF MUZIEKHUIS DEVENTER

Het voelt haast alsof we een nieuw tijdperk binnenstappen... In het jaar van ons vijfjarig bestaan lanceren we niet alleen een prachtige campagne over de waarde van het Muziekhuis, maar gaan we ook met een aantal inspirerende partners samen op missie! Lees snel door om meer te weten te komen over Apollo, een groot huis voor kleine kunsten! 

---

Verhalen uit het Muziekhuis - nieuwe campagne

In de vorige nieuwsbrief las je al over de 'making of' van onze nieuwe campagne, maar nu zijn we live! Via acht personen in het Muziekhuis vertellen we wie we zijn als organisatie, en wat de waarde van het Muziekhuis is voor muziekliefhebbers in de stad. Deze campagne laat heel mooi zien dat het Muziekhuis geen standaard instituut is, maar dat alle mensen sámen het Muziekhuis zijn: docenten, leerlingen, ouders, vrijwilligers, gastdocenten, concertmaatjes. 

Het concept van de campagne is ontwikkeld door Marloes Weijl van Studio Macloes : : visuele creatie en communicatie. De fotografie is verzorgd door Gosia Kalisciak. Heel veel dank dames, we zijn er ontzettend blij mee! 

Alle kaarten met verhalen en foto’s hebben we gebundeld in prachtige oude LP-hoezen. Ook zijn de verhalen uitgegeven in kleine boekjes van CD-formaat.

Klik hier alvast door naar de eerste vier verhalen van Joren, Sjors, Jolanda en Nelum. De overige vier presenteren we in de volgen nieuwsbrief.

• Joren Strijbos, drumdocent: pagina 1, pagina 2

• Sjors van der Linden, saxofoonleerling: pagina 1, pagina 2

• Jolanda Versteege, vrijwilligster: pagina 1, pagina 2

• Nelum Maters, leerling kinderkoor ZingDing: pagina 1, pagina 2

---

Apollo, een groot huis voor kleine kunsten 

Wat een spannende ontwikkeling! We hebben deze maand Apollo gelanceerd! Een nieuwe missie!

Zoals jullie weten zijn we al een tijd hard bezig om te verkennen of we kunnen verhuizen naar een andere locatie, zodat we een stabiele nieuwe plek hebben om door te kunnen groeien. Heel erg leuk is dat we nieuwe partners hebben gevonden waarmee we de laatste maanden een prachtig plan hebben ontwikkeld. Wat een mogelijkheden voor inspirerende samenwerking en gezamenlijk beheer!

Met onze huisgenoot Taalhuis Deventer, met de Deventerjeugdmusical en met CircusTheaterschool de Klim hebben we het plan 'Apollo, een groot huis voor kleine kunsten' ontwikkeld. Samen maken we ons hard voor een prachtige nieuwe broedplaats in Deventer, te starten in 2019 in de wijk Keizerslanden. We willen daar onze intrek nemen in de oude Mavo aan de Van Hetenstraat 57. Dit pand is eigendom van de gemeente.

Op 21 februari hebben we ons plan gepresenteerd aan de gemeenteraad. Marit Broekhuysen (Circustheaterschool De Klim) overhandigde de burgemeester een indrukwekkende lijst steunbetuigingen. We verwachten dat we niet eerder dan na de verkiezingen horen of de gemeente onze ambitie steunt en met ons in gesprek wil over een overeenkomst voor huur of koop.

Hieronder vind je een aantal linkjes naar documenten over ons plan. Wil je de ontwikkelingen volgen? Like dan de speciale Facebookpagina https://www.facebook.com/ApolloDeventer/, en voeg eventueel je reactie toe. We horen graag van je! 

• Hoogvliegers samen op pad (de brief die we over Apollo voor de raad hebben geschreven)

• Inspreektekst gemeenteraad Iris van de Kamp, Muziekhuis

• Inspreektekst gemeenteraad Wim Davelaar, Deventer Jeugdmusical

• Inspreektekst gemeenteraad Marit Broekhuysen, Circustheaterschool De Klim

• Steunbetuigingen voor Apollo

---

Eerste Harpdag Deventer 21 april 2018

Op 21 april 2018 vindt in Deventer de allereerste Harpdag Deventer plaats. Deze dag wordt georganiseerd door harpiste Annegreet Rouw (Muziekhuis) in samenwerking met Camac harpen Nederland. De dag vindt plaats in de Fermere. In de ochtend is er voor de jonge nieuwsgierige muziekliefhebber het spannende kindervertelconcert over de “onbespeelbare harp”. Een verhaal over draken, oude bomen, keizers, gevangenissen en knappende snaren. Het verhaal zal worden verteld door Christina Millet en word muzikaal ondersteund met harpmuziek. In de middag is er voor de amateur-harpist(e) een harpworkshop onder de leiding van Nicolaz Cadoret. Voor de muziekliefhebber van jong tot oud is er ‘s avonds een waanzinnig concert dat door Nikolaz Cadoret gegeven wordt. Nikolaz heeft een klassieke opleiding genoten, maar heeft zich ontwikkeld als all round harpist. Hij speelt in dit concert folk en yazz muziek op de keltische en/of elektrische harp. In het voorprogramma van Nikolaz zal het harpensemble dat overdag gerepeteerd heeft optreden. Wil je meer informatie over het dagprogramma of wil je je aanmelden voor de workshop of het concert van Nikolaz Cadoret, dan kan dit via deze link: https://nl.camac-harps.com/nl/camacnltour/#zaterdag21april2018. Met vragen kun je contact opnemen met Annegreet Rouw: e-mail: rouwannegreet@hotmail.com, telefoon: 06 5179 6449.

---

Kennismakingscursus Blokfluit, nog 1 plek vrij

Na de voorjaarsvakantie start er een nieuwe kennismakingscursus blokfluit voor kinderen vanaf 6 jaar, op vrijdagmiddag. Er gaan twee groepen van start: 15:30-16:15 en 16:15-17:00 (vol). De lessen worden gegeven door Elsa Bunk en duurt 8 weken.

Elsa: "De kinderen maken spelenderwijs kennis met de blokfluit. Via auditieve training worden er liedjes en ritmes aangeleerd en de techniek van het blokfluitspel eigen gemaakt. Later wordt er ook een begin gemaakt met het notenschrift. Uiteraard staat het plezier in muziek maken voorop."

Voor meer informatie en aanmelden, zie http://www.blokfluitlesdeventer.nl/kennismakingscursus-blokfluit/

---

Welkom op de open dag 16 juni 2018

Over een paar maanden zetten we samen met onze collega's in creatief bedrijfsverzamelgebouw Geertruidentuin onze deuren weer open voor geïnteresseerden. De open dag maakt net als vorig jaar onderdeel uit van de Week van de Amateurkunst in Deventer. Wil je graag kennismaken met het aanbod van lessen, samenspel en projecten in het Muziekhuis? Noteer de datum dan alvast, zaterdagmiddag 16 juni! Het programma volgt later.  

---

Geslaagde inspiratiebijeenkomst "Met kunst naar ouderen"

Op zaterdag 13 januari vond in het Muziekhuis de inspiratiebijeenkomst "Met kunst naar ouderen" plaats. Steeds meer kunstprofessionals organiseren mooie projecten voor ouderen in wijken of woonzorgcentra. Ook in het Muziekhuis werken we al een jaar of twee voor cliënten van Solis maar ook andere instellingen. Interessant om binnen Deventer met collega's ervaringen en ideeën te delen, en te zien hoe we in de toekomst nog meer onze krachten kunnen bundelen. Wat een mooie projecten passeerden de revue! Deze bijeenkomst krijgt zeker een vervolg! 

Aan het programma is bijgedragen door Tineke Posthumus en Anita Kunst (Fit Art, Krasse Fratsen), Jan Henk van der Kolk (Artius Humanitas), Jantina Oplaat (Zorggroep Solis) en Gudrun Hendrika (muziektherapeut). De muziek is verzorgd door Lise Low en Tijmen. De dag is voorgezeten door Marcel de Groen.

Wil je op de hoogte blijven, of zelfs actief meedenken over een vervolg? Neem dan contact op met Lilian Vos van Kunstcircuit Deventer (lilian.vos@kunstcircuit.nl). De bijeenkomst is in fijne samenwerking met Kunstcircuit georganiseerd.

---

Sneak preview

Ken je het pand waar we ons met Apollo willen vestigen? Hieronder al even een sneak preview, met wat hulp van de dames van de Procescartograaf!

Muziekhuis Deventer is het hart van een energiek netwerk van en voor ondernemende muziekdocenten. Kijk voor meer informatie op www.muziekhuisdeventer.nl. Via de homepage kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.