Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Precies een half jaar geleden lanceerden we het prachtige nieuwe plan Apollo. Een plan voor de realisatie van een groot huis voor kleine kunsten aan de Van Hetenstraat 57 in de wijk Keizerslanden in Deventer. We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat deze maand het eerste deel van Apollo in de prachtige oude Mavo van start zal gaan. 

 

Circustheaterschool De Klim en de Deventer Jeugdmusical trappen met hun leerlingen het nieuwe seizoen af op de nieuwe locatie. Zo kunnen zij direct dit najaar beginnen met het samen bouwen aan nieuwe mogelijkheden voor leerlingen, voor de buurt en voor scholen. Binnenkort gaat al een samenwerking tussen kinderkoor ZingDing (Muziekhuis) en de Deventer Jeugdmusical van start.

 

Op dit moment is er zekerheid over het gebruik van het gebouw voor de wat kortere termijn. Het Muziekhuis is (ook namens huisgenoot Taalhuis Deventer) met de gemeente in overleg over meerjarige beschikbaarheid van de locatie. Zodra we hier zekerheid over krijgen, kunnen ook wij de overstap maken naar die nieuwe locatie.

 

Bij meerjarige beschikbaarheid van de locatie kan ook samenwerking met andere ondernemers op het gebied van cultuureducatie op deze locatie opgebouwd worden. Zo kan er in Deventer een prachtige nieuwe en inspirerende broedplaats ontstaan voor podiumkunstenaars van alle leeftijden!

 

Benieuwd naar de locatie? De twaalf oudste leerlingen van CircusTheaterschool de Klim openen op 15 september het seizoen met een voorstelling in de nieuwe zaal. Zelfs de leerlingen die dit jaar gaan studeren in Groningen, Leeuwarden en Nijmegen komen terug naar Deventer om het nieuwe pand in te wijden. De voorstelling is geïnspireerd op “The Wave”. Met een mix van grond- en luchtacrobatiek, dans en muziek vertellen zij hun verhaal. Een sprankelende, poëtische voorstelling over het zoeken naar eigenheid in een groep waar iedereen hetzelfde moet doen. Komt dat zien! Aanvang 19.00 uur. Entree gratis.


No Comments


Leave a comment