Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Na de zomer kun je in het Muziekhuis voor blokfluitlessen ook terecht bij Elsa de Jong. Geboren en getogen in Zuid-Afrika, zette Elsa als 19-jarige vanwege haar liefde voor de blokfluit de grote stap om in Nederland te gaan studeren aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Frans Bruggen was haar grote voorbeeld. De Italiaanse naam voor blokfluit is ‘Flauto dolce’. Dat betekent ‘de zoetvloeiende fluit’. De klank van de blokfluit heeft haar altijd gefascineerd. Veel mensen kennen alleen het geluid van een startende speler op een sopraanblokfluit, maar er is zoveel meer!

 

Het mooie van het lesgeven is voor Elsa dat ze leerlingen mag helpen en begeleiden op hun muzikale ontwikkelingsweg. Ze vindt het geweldig als leerlingen ook gaan leren dat ze hun emoties en gevoelens in de muziek kunnen leggen. Het is een uitdaging voor haar om jonge maar ook oudere leerlingen de taal van de muziek te leren. Als docent heeft ze jarenlang ervaring met het lesgeven aan kinderen en volwassen. Privé, maar ook in groepen. Tevens zijn mensen met een beperking van harte welkom in haar praktijk. Het speelplezier staat altijd voorop!

 

Elsa heeft veel ervaring met het leidinggeven aan / dirigeren van blokfluitensembles. Ze speelt zelf in in Barokensemble La Soranza en in diverse gelegenheidsensembles. Ze is als tweede blokfluitist verbonden aan het Gelders Bach Collegium in Apeldoorn.

 

Haar allereerste leraar had een tegeltje boven de piano hangen met een mooie spreuk erop. Deze spreuk vindt ze nog steeds geweldig!

“Zoals de zon de bloemen kleurt zo kleurt muziek het leven!”

 

Voor meer informatie: blokfluitjuf@live.nl

 


2 Comments

 1. Wilma Jaspers says:

  juni 13, 2015 at 2:26 pm

  Blokfluitles van Elsa kan ik van harte aanbevelen. Positief, geduldig en met humor.
  Zo is het niet moeilijk om gemotiveetd te blijven,ook als je zelf soms denkt dat het nooit wat zal worden. Dankzij Elsa komt het altijd weer goed!

  Wilma Jaspers

  Reply
 2. Hans Noordermeer/Deventer says:

  december 15, 2015 at 3:31 pm

  Ik heb genoten van Elsa’s uitleg en enthousiasme tijdens haar luistercursus
  naar het Magnificat van J.S. Bach, deze ochtend 15-12-2015.

  Reply

Leave a comment