Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Bij het Dagkoor Deventer zijn nieuwe leden nog steeds van harte welkom! Zondag 2 oktober straalde het koor wederom tijdens een optreden, ditmaal in de Nieuwstraat, in het kader van het evenement ‘Levende Etalages’. Het koor was te gast bij de Gezelligste Winkel van Deventer: de Stoelendans. 

 

Het koor bestaat inmiddels zo’n 15 maanden en is met zijn 30 leden verzekerd van een fijne koorklank. Zoals veel koren doet ook het Dagkoor vooral een appèl op mannen om zich bij het koor aan te sluiten, maar dat betekent niet dat de huidige tenoren en bassen samen niet al een krachtige klank hebben! Natuurlijk zijn ook nieuwe vrouwenstemmen van harte welkom.

 

Het repertoire is divers, van klassiek tot pop, van Siyahamba tot Leonard Cohen. Ideeën over repertoire vanuit de koorleden zijn ook altijd welkom. De sfeer in het koor is iets dat het vermelden meer dan waard is. Onder
leiding van oprichter Karel Tadema is er club ontstaan waarin positiviteit, warmte, plezier en aandacht vooropstaan. Natuurlijk wordt er flink geoefend – en dat is te horen – maar het is daarnaast bijzonder dat het koor tijdens repetities en uitvoeringen zo enorm staat te stralen. Dat was tijdens de open dag van het Muziekhuis eind juni weer goed te zien – het bleek aanstekelijk! 


Dirigent en oprichter Karel Tadema won in april 2016 de Cultuurcongres Award van de provincie Overijssel. Een citaat uit het juryrapport waar leden van het dagkoor zich in herkennen: “Karel geeft mij de moed om door te zetten, als ik het even niet zie zitten, vertrouwen in mezelf dat ik het kan en de hoop dat er meer in mij zit dan ik had kunnen vermoeden.” 


Wie zich aanmeldt mag twee woensdagochtenden vrijblijvend komen meezingen in het Muziekhuis. Graag even een mailtje of belletje naar Karel, zodat hij weet dat je komt: leeszieluister@online.nl  of 06 44519169.
www.dagkoordeventer.nl


No Comments


Leave a comment