Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Muziekhuis Deventer stopt deze zomer

Op 6 juli 2020 komt een einde aan Muziekhuis Deventer. Met spijt hebben we geconcludeerd dat dit de enige optie is gelet op het huidige gemeentelijke, culturele klimaat en de omstandigheden en mogelijkheden van alle betrokkenen.

 

Na een zeer energieke opstart van initiatiefnemers Iris van de Kamp en Arjen van El heeft Muziekhuis Deventer 7 jaar gefloreerd als locatie voor muzieklessen en als bron voor mooie projecten op het gebied van kunsteducatie en projecten in het sociale domein. Er is een netwerk ontstaan van zelfstandige muziekdocenten die elkaar weten te vinden in projecten als het Muziekhuis Popconcert, Muziek voor ouderen, Leerlingenconcerten, Muziekvrienden aan de IJssel.

 

Muziekhuis Deventer heeft een voorbeeldfunctie vervuld in de sterk veranderende culturele sector waarin ondernemerschap voorop staat. Bovendien is het een begrip geworden in Deventer en omliggende gemeenten. Het is een plek waar een groot aantal kinderen, jongeren en volwassenen wekelijks met veel plezier hun muzieklessen volgen of repeteren met hun orkest, band of koor. Bij het beheer van het Muziekhuis en de organisatie van de projecten hebben we jaren steun gehad van een vaste groep enthousiaste vrijwilligers. Ook zijn we dankbaar voor de vele partners in de stad met wie we samengewerkt hebben en de fondsen die onze projecten ondersteund hebben.

 

De afgelopen vijf jaar is geprobeerd om een meer structurele inbedding te realiseren in de stad door de gemeente te vragen Muziekhuis Deventer met een klein bedrag financieel te ondersteunen (structureel en niet via projecten). In 2019 werd evenwel duidelijk dat hier geen gehoor aan wordt gegeven. De gemeente kiest ervoor om alleen bestaande structuren te financieren en is, ondanks veel positieve feedback, niet bereid mee te investeren in een nieuwe structurele, betaalbare locatie.

 

Naast het ontbreken van financiële steun van de gemeente, speelt op dit moment het feit dat de huur in Geertruidentuin eind 2020 afloopt, door de daar op handen zijnde bouwplannen. Alle betrokkenen ervaren en zien de waarde van een gezamenlijke plek, maar er is weinig vertrouwen dat er een nieuwe geschikte, betaalbare plek beschikbaar komt. Wij spreken als Muziekhuis evenwel de wens uit dat, ondanks de beëindiging, het netwerk en de samenwerking tussen docenten en leerlingen blijven bestaan.

 

Wat betekent dit? Tot aan de zomervakantie blijft alles zoals het nu is. Op de achtergrond gaan het bestuur en de docenten aan de slag met alles wat komt kijken bij het afbouwen van het Muziekhuis. Via uw eigen docent wordt u op de hoogte gehouden van de voor u relevante gebeurtenissen.


Concerten en voorstellingen in december

Mooie concerten en voorstellingen in december! In onze nieuwsbrief zetten we tips voor je op een rijtje. Wees welkom!

 

Lees hier de nieuwsbrief van december 2019.


Doe je mee met productieweekend 4en20? Samen met theater- en dansleerlingen?

Ben je muziekleerling in Deventer of omgeving & doe je graag mee aan een mooi project met theater- en dansleerlingen? Pak dan je kans en meld je aan voor Productieweekend 4en20!

 

In 1 weekend maak je met een groep jongeren (14-21 jaar) een korte voorstelling die je direct speelt tijdens een festival in Deventer.

 

Het weekend wordt begeleid door docenten muziek, theater en dans. De organisatie van het weekend is in handen van het Theaterschip.

 

Tijd: Zaterdag 7 december (middag en avond) & zondag 8 december (ochtend en middag).

 

Er is plaats voor 10 muziekleerlingen. Deelname is gratis!

Voor meer info, zie de BIJLAGE.


Een plekkie voor mijn stekkie!

Een mooie middag 2 oktober in het Muziekhuis! Misschien heb je gezien dat, met dank aan onze vrijwilliger Geralt, de gang en de lokalen van het Muziekhuis al een hele tijd volstaan met mooie plantjes. En de plantjes zijn gaan stekken! Tijd om er kadootjes van te maken voor de jonge leerlingen. Met uitleg erbij over hoe je de stekjes kunt laten opgroeien, en hoe ze helpen om de lucht in je kamer te zuiveren.

 

Gisteren kreeg als eerste de A-groep van Kinderkoor ZingDing een stekje. En een koor is geen koor als daar geen leuk liedje bij hoort! De kinderen zongen onder leiding van Annemiek en Koos ‘Ik zoek een plekkie voor mijn stekkie’. 🎶

 

Dankjewel Geralt voor het leuke initiatief!


Geslaagde open dag 14 september 2019!

Wat een prachtige en gezellige open dag was het, op zaterdagmiddag 14 september. Samen met onze collega’s in Geertruidentuin zetten we onze deuren open voor iedereen die wilde kennismaken met het Muziekhuis. Optredens, proeflessen, jamsessies, volle bak!

 

Bekijk HIER het fotoalbum. 

 


Nieuwsbrief, zevende muziekjaar van start!

In de nieuwsbrief lees je alles over de opstart van het nieuwe jaar. Kom je ook naar de open dag op 14 september? Ben je bij de drumworkshop van Olaf Fase? Doen je kinderen mee aan de kennismakingscursus blokfluit of gitaar? Of het talentenprogramma Kunstmest? Aan Popshop? Ben je een fanatiek zanger en doe je mee aan het Dickens koor? En ben je bij de Nacht van Goud? Klik snel door!

 

Nieuwsbrief september 2019


Je kunt je nog inschrijven voor talentenprogramma Kunstmest!

** Let op: nieuwe auditiedatum! ** 

 

Volg je al een aantal jaren muziekles of zangles? Wil je je heel graag nog breder ontwikkelen in de podiumkunsten? Ben je tussen de 14 en 21 jaar en houd je wel van een creatieve uitdaging? Dan hebben we een heel mooi nieuw talentenprogramma voor je in de aanbieding dit najaar!

 

We hebben een prachtig docententeam voor je klaarstaan met docenten vanuit muziek en theater. Zij geven 7 workshops op zaterdagochtend. Tijdens het slotweekend begin december maak je een voorstelling samen met deelnemers van de topstromen theater en dans van het Theaterschip en van Studio DanZo. De voorstelling voer je uit tijdens een festival.

 

Wees welkom! We kijken ernaar uit om kennis met je te maken. De auditie is op 21 september. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

https://www.muziekhuisdeventer.nl/kunstmest


Nieuwsbrief juni 2019

Wat een mooie, drukke tijd is het toch altijd tegen de zomer! In deze nieuwsbrief zetten we alle activiteiten voor je op een rijtje, en kijken we ook even over de vakantie heen naar de opstart van ons nieuwe talentenprogramma Kunstmest en ons open huis! Wees welkom!

 

KLIK HIER om de nieuwsbrief te lezen.


Kunstmest, voor nieuwsgierige muziektalenten

Ben jij een talentvolle muzikant en vind je het geweldig om samen met jonge acteurs en dansers op het podium te staan? Houd je ervan om je blik te verbreden, het avontuur aan te gaan? Ben je nieuwsgierig welke vaardigheden je kunt ontwikkelen om je voor te bereiden op deelname aan een voorstelling met theatermakers en dansers samen? Meld je dan aan voor Kunstmest, editie 2019!

 

Dit najaar organiseren we een prachtig nieuw talentenprogramma voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. We werken via een reeks van zeven workshops toe naar een uitdagend productieweekend begin december. Tijdens dit weekend ontwikkelen de deelnemers samen met deelnemers aan de Topstroom Theater (Theaterschip) en Topstroom Dans (Studio Danzo) een voorstelling die gespeeld zal worden tijdens een festival.

 

Er staat een prachtig docententeam klaar om de deelnemers te begeleiden. Is het iets voor jou? KLIK DAN SNEL DOOR VOOR MEER INFORMATIE. Je kunt je tot en met 28 augustus aanmelden voor de auditie op 10 september.

 

Je kunt ook onze FLYER DOWNLOADEN.

 

Met dank aan de gemeente Deventer voor de financiële steun!


Nieuwsbrief mei 2019

Wat een spannende ontwikkelingen zijn er in het culturele veld in Deventer op het moment. Vanaf woensdag 8 mei tot de zomer gaat de gemeenteraad hard aan de slag met het maken van keuzes en de verdeling van middelen. In deze nieuwsbrief praten we jullie graag bij over ontwikkelingen binnen het Muziekhuis en over onze plannen voor de komende tijd.

Lees o.a. over de vijfde editie van ons Popconcert, een nieuw open huis en een prachtig nieuw multidisciplinair project dit najaar voor muziek-, theater- en danstalenten.

 

Klik HIER om de nieuwsbrief te lezen.