Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Nieuwsbrief, zevende muziekjaar van start!

In de nieuwsbrief lees je alles over de opstart van het nieuwe jaar. Kom je ook naar de open dag op 14 september? Ben je bij de drumworkshop van Olaf Fase? Doen je kinderen mee aan de kennismakingscursus blokfluit of gitaar? Of het talentenprogramma Kunstmest? Aan Popshop? Ben je een fanatiek zanger en doe je mee aan het Dickens koor? En ben je bij de Nacht van Goud? Klik snel door!

 

Nieuwsbrief september 2019


Je kunt je nog inschrijven voor talentenprogramma Kunstmest!

** Let op: nieuwe auditiedatum! ** 

 

Volg je al een aantal jaren muziekles of zangles? Wil je je heel graag nog breder ontwikkelen in de podiumkunsten? Ben je tussen de 14 en 21 jaar en houd je wel van een creatieve uitdaging? Dan hebben we een heel mooi nieuw talentenprogramma voor je in de aanbieding dit najaar!

 

We hebben een prachtig docententeam voor je klaarstaan met docenten vanuit muziek en theater. Zij geven 7 workshops op zaterdagochtend. Tijdens het slotweekend begin december maak je een voorstelling samen met deelnemers van de topstromen theater en dans van het Theaterschip en van Studio DanZo. De voorstelling voer je uit tijdens een festival.

 

Wees welkom! We kijken ernaar uit om kennis met je te maken. De auditie is op 21 september. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

https://www.muziekhuisdeventer.nl/kunstmest


Nieuwsbrief juni 2019

Wat een mooie, drukke tijd is het toch altijd tegen de zomer! In deze nieuwsbrief zetten we alle activiteiten voor je op een rijtje, en kijken we ook even over de vakantie heen naar de opstart van ons nieuwe talentenprogramma Kunstmest en ons open huis! Wees welkom!

 

KLIK HIER om de nieuwsbrief te lezen.


Kunstmest, voor nieuwsgierige muziektalenten

Ben jij een talentvolle muzikant en vind je het geweldig om samen met jonge acteurs en dansers op het podium te staan? Houd je ervan om je blik te verbreden, het avontuur aan te gaan? Ben je nieuwsgierig welke vaardigheden je kunt ontwikkelen om je voor te bereiden op deelname aan een voorstelling met theatermakers en dansers samen? Meld je dan aan voor Kunstmest, editie 2019!

 

Dit najaar organiseren we een prachtig nieuw talentenprogramma voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. We werken via een reeks van zeven workshops toe naar een uitdagend productieweekend begin december. Tijdens dit weekend ontwikkelen de deelnemers samen met deelnemers aan de Topstroom Theater (Theaterschip) en Topstroom Dans (Studio Danzo) een voorstelling die gespeeld zal worden tijdens een festival.

 

Er staat een prachtig docententeam klaar om de deelnemers te begeleiden. Is het iets voor jou? KLIK DAN SNEL DOOR VOOR MEER INFORMATIE. Je kunt je tot en met 28 augustus aanmelden voor de auditie op 10 september.

 

Je kunt ook onze FLYER DOWNLOADEN.

 

Met dank aan de gemeente Deventer voor de financiële steun!


Nieuwsbrief mei 2019

Wat een spannende ontwikkelingen zijn er in het culturele veld in Deventer op het moment. Vanaf woensdag 8 mei tot de zomer gaat de gemeenteraad hard aan de slag met het maken van keuzes en de verdeling van middelen. In deze nieuwsbrief praten we jullie graag bij over ontwikkelingen binnen het Muziekhuis en over onze plannen voor de komende tijd.

Lees o.a. over de vijfde editie van ons Popconcert, een nieuw open huis en een prachtig nieuw multidisciplinair project dit najaar voor muziek-, theater- en danstalenten.

 

Klik HIER om de nieuwsbrief te lezen.


Versterking van ons bestuur, welkom Annemiek Harreman!

Het Muziekhuis bestaat alweer 6 jaar en heeft mooie plannen voor de toekomst. We zijn ontzettend blij dat we per eind april versterking in het bestuur hebben gekregen om onze ambities nog beter te kunnen realiseren! Welkom Annemiek Harreman!

 

Annemiek is al jaren als docent aan het Muziekhuis verbonden. Vanaf de werkvloer heeft ze alle stappen in de ontwikkeling van het Muziekhuis meegemaakt. Ze geeft zanglessen, leidt Kinderkoor ZingDing en was o.a. initiatiefnemer van het Muziekhuis Popconcert dat dit jaar al zijn vijfde editie beleeft. In het bestuur brengt ze niet alleen haar ervaring als docent en ondernemer in, maar ook haar expertise als bestuurskundige. Ze combineert vakkennis vanuit de muziek met interesse in strategische ontwikkelingen.

 

www.annemiekmuziek.nl

 

Samenstelling Muziekhuis bestuur per 26 april 2019:

Iris van de Kamp
Marcel de Groen
Werner Degen
Annemiek Harreman


Overlijdensbericht Bas Keder

Overlijdensbericht

 

Met verdriet laten we jullie weten dat op dinsdag 2 april onze lieve collega Bas Keder overleden is.

 

Begin januari hoorde Bas dat hij ernstig ziek was. Het zijn heel intensieve maanden voor hem geweest, met pijn maar ook met heel veel mooie en liefdevolle momenten met zijn familie en zijn vrienden.

 

Bas gaf al jaren bij ons pianolessen, arrangeerde stukken voor collega’s en coachte af en toe leerlingen bij samenspel. Hij was een muzikant die in zijn arrangementen met noten zo kon toveren dat ook beginnende leerlingen al snel geweldige en swingende stukken konden spelen. Hij kon grappen maken als geen ander en heel aanstekelijk over muziek vertellen.

 

Ook zelf bleef hij leren in de muziek. Het afgelopen jaar is hij zanglessen gaan volgen bij onze collega Annemiek en cellolessen bij onze collega Manuela. Dit gaf hem ontzettend veel plezier en energie. We hadden het hem zo gegund om zich hier nog vele jaren in te ontwikkelen. Tijdens ons lustrum op 4 november stond hij in De Hip als zanger op het podium, samen met collega’s.

 

We gaan Bas ontzettend missen als collega en als vriend. Op 9 april hebben we in Arnhem afscheid van hem genomen.

 

Correspondentieadres:

Carla Taal

Dr. Nolenslaan 13-4

6823 BJ Arnhem


Workshop voor docenten: Music Mind Games

Music Mind Games worden steeds bekender in Nederland. En dat is terecht!

 

Deze muzikale spellen zijn door Michiko Yurko ontwikkeld om de muziektheorie op een leuke en speelse manier aan te bieden. Ze zijn te gebruiken in de individuele les maar komen uitstekend tot hun recht in groepslessen. Je kunt de spellen inzetten voor het ontwikkelen van het gehoor, het lezen, het aanleren van ritmes, intervallen, concentratie en nog veel meer.
Het materiaal dat wordt gebruikt nodigt echt uit om ermee aan de slag te gaan. Kinderen zijn enthousiast als ze voor het eerst met deze spellen in aanraking komen. En ondanks de digitalisering van de maatschappij worden de kaartspellen enorm gewaardeerd.

Wil je hier meer van weten ben je van harte welkom bij de workshop Music Mind Games. We gaan voornamelijk praktisch aan de gang en spelen de spellen zelf. Vanuit het zelf doen ervaar je beter wat dit allemaal met je doet. We richten ons op kinderen van rond de 6 jaar.

Locatie: Muziekhuis

Tijd: Dinsdag 5 februari 2019, van 9:00 uur tot 12:00 uur

Kosten: €10,00 (inclusief koffie/thee)

Aanmelden en/of vragen: Nicole Schmaloer: 0570-51465 info@deventerfluitschool.nl


Deventer MuziekMaak Dag, 3 februari

Deventer MuziekMaak Dag !

 

Zondag 3 februari maakt heel Deventer Muziek!
Vanaf 14:00 uur is er in de Schouwburg van alles te zien, te proberen en te beluisteren.
Het Muziekhuis zal aanwezig zijn met een kraam waar je informatie kunt vinden over wat er allemaal te doen is het Muziekhuis. Ook zullen enkele docenten een workshop geven deze middag:
om 15:35 uur kun je meedoen met de workshop saxofoon van Arjen van El, luisteren naar een fluitoptreden van leerlingen van Nicole Schmaloer en zingen samen met Annemiek Harreman.
Annegreet Rouw is de hele middag in touw om je alles te vertellen over de harp.
Wil je meer weten aarzel dan niet en kom zondag 3 februari naar de Schouwburg en doe mee! De dag is een initiatief van Kunstcircuit Deventer.
Toegang is gratis.

Bekijk hier het volledige programma (onder voorbehoud): https://www.kunstcircuit.nl/…/fi…/Programmaschema%20DMMD.pdf


TOF: Talent Ontwikkelings Fonds

We maken graag wat ruimte voor een prachtige voorziening in Deventer: het Talent Ontwikkelings Fonds. Hieronder lees je de tekst van een artikel uit het najaar van 2018:

 

TOF Deventer is op zoek…

naar kinderen met een uitzonderlijk talent

 

We stellen ons graag even voor. Het Talent Ontwikkelingsfonds Deventer ondersteunt kinderen en jongeren uit gezinnen met minder financiële draagkracht. Kinderen die naast een buitengewoon talent op het gebied van kunst en cultuur óók de ambitie hebben om dat kunstzinnig talent verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld: tekenen, schilderen, schrijven, dansen, muziek en zingen. Maar ook theater- of musicaltalentjes kan TOF Deventer op weg helpen.

 

TOFfe parels

Zo noemen wij ze. Hoe mooi is het om te zien hoe kinderen en jongeren door extra lessen en aandacht hun talent ontwikkelen? Ze vinden een beroepsopleiding of krijgen optredens die ze nodig hebben om door te groeien… Juist in gezinnen met minder financiële draagkracht maakt TOF het verschil voor deze unieke talenten.

 

In kadertje

Voorwaarden voor ondersteuning van TOF voor extra lessen, begeleiding of….  een ander soort bijdrage. Wij ondersteunen kinderen en jongeren tussen de 6 en 23 jaar met een bijzonder talent uit een gezin met een gezinsinkomen van 120 % van de bijstandsnorm.

Eind kadertje

 

Welke talenten?

TOFfe steun is in de afgelopen jaren bijvoorbeeld toegezegd aan een danseresje dat er bij de lessen bij Danzo echt ‘uitsprong’. Inmiddels danst zij de sterren van de hemel tijdens de extra lessen die ze nu kan volgen. Een professionele opleiding ligt in het verschiet. Tijdens de jaarlijkse musical van groep 8 liet de hoofdrolspeelster zien dat ze een actrice in wording was. Ook zij krijgt les met steun van TOF. Robin van 10, een fris en heel puur zangtalent was dankzij extra lessen via TOF binnen een jaar lid van het Nationaal Kinderkoor! Bryan is na aanvullende lessen klassiek ballet nu begonnen aan de vooropleiding dans bij ArtEZ.

 

Nieuwe kandidaten zijn welkom!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. De docenten in kunst en cultuur weten ons goed te vinden. Maar ook leerkrachten in het basisonderwijs kunnen via allerlei activiteiten in en buiten de klas een kind ontdekken die net dat extra talent heeft. Daarom stellen wij de vraag: Wilt u eens goed rondkijken. Zijn er kinderen in uw omgeving die uitblinken in wat zij graag doen? En… die ook de ambitie hebben om een stapje verder te gaan? Talentontwikkelingsfonds Deventer heeft ruimte voor nieuwe TOFfe Parels.

 

Meer weten?

Voor alle informatie en aanmelding: www.tofdeventer.nl