Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Over Ons

 

Over Muziekhuis Deventer

Muziekhuis Deventer is het hart van een energiek netwerk van zelfstandig gevestigde en ondernemende muziekdocenten. Het muzikale thuis van Deventer groeit hard en ontwikkelt zich dankzij de open cultuur. Hierdoor ontstaan vernieuwing en experiment. Door eigen én gezamenlijke verantwoordelijkheid is de overhead minimaal en zijn de lijnen kort.

 

In het Muziekhuis kun je terecht voor kwalitatief goed en betaalbaar onderwijs voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Liefhebbers van pop, wereldmuziek, jazz maar ook van klassieke muziek voelen zich thuis bij het Muziekhuis.

 

Het Muziekhuis biedt een inspirerend aanbod aan muzieklessen en projecten. Er zijn koren, er is bandcoaching en er worden workshops georganiseerd. Muzikanten vinden er prettige ruimtes voor repetities of workshops, op alle dagen van de week. Mooie projectideeën worden omarmd en ondersteund.

 

Sámen zijn we het Muziekhuis: docenten, vrijwilligers, leerlingen, ouders, gastmuzikanten, concertmaatjes, ondersteuners en publiek.

 

Wil je met ons kennismaken? Lees hier de verhalen van acht personen uit het Muziekhuis. Het prachtige concept voor deze campagne is ontwikkeld door Marloes Weijl van Studio Macloes. De fotografie is verzorgd door Gosia Kalisciak.

 

 

Lees de verhalen van:

Wie verzorgen het bestuur en beheer?

 • Het Muziekhuis is gestart op initiatief van en wordt beheerd door saxofonist Arjen van El en onderwijskundige Iris van de Kamp.
 • Het Stichtingsbestuur wordt gevormd door Iris van de Kamp, Marcel de Groen, Werner Degger en Annemiek Harreman.
 • Vrijwilligers:
  Bea Schuurman, Jolanda Versteege en Astrid Lousberg werken bij ons als gastvrouwen; Geralt Perfors is onze technische steun en toeverlaat; Wilma Martens ondersteunt bij het verzorgen van de administratie; Debbie van den Berg zet zich in voor de organisatie van projecten. Jolande Eijkelenkamp ondersteunt bij communicatie (intern en extern) en algemene organisatorische werkzaamheden.

Publicaties:

 • Het Landelijke Kenniscentrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) volgt het Muziekhuis de komende jaren als één van de nieuwe initiatieven op het gebied van kunst en cultuur.
  • In de trendrapportage ‘Zicht op actieve cultuurparticipatie 2014’ komt de opzet van het Muziekhuis aan bod, op basis van een interview dat in het voorjaar van 2014 is afgenomen. Het rapport is te bestellen via het LKCA (www.lkca.nl). Het artikel is HIER te downloaden.
  • In de trendrapportage uit 2016 worden de ontwikkelingen in het Muziekhuis beschreven in het artikel ‘Werken als Nikkelen Nelissen. Docentencollectieven, van leverancier tot partner.’ Klik HIER voor de pdf.
 • Klik HIER voor een artikel over het Muziekhuis in de eerste uitgave van het Apeldoornse tijdschrift Escape (uitgegeven door www.ultimate.nl, zomer 2014).
 • Klik HIER voor een artikel over het Muziekhuis in het tijdschrift Kunstzone (eerste editie 2014).

Locatie:

 • Voor meer informatie over het oude ziekenhuis waarin het Muziekhuis gevestigd is en over de andere ondernemers in het pand, bekijk de Facebookpagina van Geertruidentuin. Wil je meer weten over de geschiedenis en bouw van het ziekenhuis? Lees dan dit Rapport (2009) van Het Oversticht. Het ziekenhuis is geopend in 1940 en gesloten in 2008. Het gebouw heeft inmiddels de status van een beschermd gemeentelijk monument.

Het Muziekhuis is sinds september 2017 een erkend leerbedrijf voor de ROC-opleiding Artiest, niveau 4.

sbb_beeldmerk