Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

Eén van de projecten die we sinds 2016 organiseren om meer ouderen te laten genieten van muziek is het vertelconcert onder leiding van harpist Annegreet Rouw. Deelnemer Marten Akker, accordeonist, vertelt:

 

“Met een ontzettend leuke en enthousiaste groep musici hebben we een nieuw programma van het vertelconcert ingestudeerd. Dit seizoen is het thema ‘Sketches en muziek van Wim Sonneveld’. Voor veel ouderen heel herkenbaar, meezingen gegarandeerd!
Maar hoe komt een accordeonist uit het verre Haaksbergen bij een vertelconcert in Deventer terecht? Nou, omdat het leuk is met een groep volkomen onbekende muzikanten een project te doen. Via een gemeenschappelijke vriendin ben ik benaderd om met de accordeon een paar concertjes rond Wim Sonneveld te komen versterken. Leuk! Bij veel van de muziek van Sonneveld hoort een accordeon tenslotte. In een paar repetities is de muziek met blokfluiten, klarinet, harp, bassen en niet te vergeten zang en sketches ingestudeerd. Inmiddels zijn er twee concertjes geweest en we deden de toehoorders zichtbaar een groot plezier! Er volgen er nog een paar meer, fijn! Annegreet heeft met het orkestje in korte tijd een heel leuk programma neergezet, waarvoor ik graag regelmatig de reis naar Deventer onderneem.”

 

Leden van het ensemble:
Eddy Tulp – contrabas
Johan Pasman – contrabas
Rianne Bokdam – klarinet
Marten Akker – accordeon
Els Ritze – blokfluit
Karin Mos – blokfluit
Nel Haverkamp – harp
Dennis Deters – zang
Erik Voors – verteller
Annegreet Rouw – harp (muzikale leiding)

De foto is gemaakt tijdens een concert op de locatie Groote & Voorster van Zorggroep Solis.


No Comments


Leave a comment