Email: info@muziekhuisdeventer.nl | Tel: 06 4721 4907

Nieuws

Stay tuned! Lees hier het laatste nieuws van het Muziekhuis!

We hebben nieuwe buren! Afkomstig uit Syrië, Afghanistan, Iran, Eritrea en andere landen. Kennis maken met elkaar, hoe kan dat beter dan via muziek? In 2017 staat in Deventer een speciaal project op het programma voor nieuwe muziekvrienden, jong en oud, liefhebber en professional. Wil je proeven aan de activiteiten die op het programma staan in 2017? Kom dan op zaterdag 26 november 2016 naar het Muziekhuis. Nederlandse en buitenlandse muzikanten geven korte workshops, demonstraties en concertjes voor muziekliefhebbers van alle leeftijden en voor collega muzikanten. Klik HIER voor de flyer.

 

Een tipje van de sluier over het programma in 2017:

 

Workshops voor kinderen vanaf 8 jaar:

Een viertal workshops van een uur op dinsdagmiddagen voor gemengde groepen kinderen uit Deventer, waaronder het AZC in Schalkhaar. Naar welke muziek luistert Ali? Sanne? Mohammad? Storm? Welke liedjes willen we elkaar leren? We gaan zingen en aan de slag met slagwerkinstrumenten uit allerlei culturen, met klapspelletjes en vingerknippen. Begeleiding: Floor Snip, Crispijn Oomes.

 

Masterclasses voor volwassen muzikanten:

Een viertal masterclasses van een dagdeel, verzorgd door Anass Habib, Arjen van El en Crispijn Oomes. Muzikanten uit allerlei culturen, wonend in (de regio) Deventer en het AZC in Schalkhaar zijn welkom. We maken kennis met muziek uit verschillende culturen, met nieuwe instrumenten en met nieuwe toonladders. Ontdek hoe we samen kunnen spelen, ongeacht de verschillen in ieders achtergrond. Hoe kunnen we elkaars muzikale wereld verrijken? Leer zingen in Arabische toonladders (maqams).

 

Slotpresentaties:

Alle kinderen en alle volwassen deelnemers kunnen deelnemen aan prachtige slotpresentaties van het project. Aan publiek van alle leeftijden laten we zien hoe we met elkaar gewerkt hebben, wat de mooiste ontdekkingen waren en hoe we samen kunnen spelen en zingen. Naast de presentatie van de deelnemers is er een optreden van het Ornina Ensemble. Locaties: Dorpskerk Wilp & nader te bepalen locatie in Deventer.

 

Bekijk de speciale projectpagina: https://www.muziekhuisdeventer.nl/over-ons/partners/project-muziekvrienden-aan-de-ijssel/


No Comments


Leave a comment